Morebiti bi se komu lahko zazdelo, da so filmi, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi vprašanji umetne inteligenca iznajdba novejšega časa, vendar je treba poudariti, da bo najvplivnejši film iz tega področja naslednje leto v bistvu star že častitljivih 35 let. Govora je seveda o Iztrebljevalcu (Blade Runner), ki v prihodnjih letih pričakuje svojo ponovno obuditev v obliki drugega dela, v katerem bomo zopet lahko gledali Harrisona Forda.

Očiten razcvet pa v resnici filmi te branže doživljajo šele v zadnjih letih, ko je na primer Ex Machina v žanr vpeljala še zapeljivost lika umetne inteligence in tej začrtani smeri očitno sledi tudi Ghost in the Shell. Vajeti filmske adaptacije priljubljene anime in manga franšize je prevzel Rupert Sanders, ki za seboj še nima ravno veliko projektov, vendar  mu glede na prikazani napovednik stvari v režiserskem svetu ne kažejo ravno najslabše. Sicer je pa Američan v javnosti najbolj znan, ko se je kot režiser filma Sneguljčica in lovec (Snow White and the Huntsman) zapletel s svojo igralko Kristen Stewart.

Če se je v Ex Machini moški del občinstva lahko naslajal nad robotskimi oblinami Alicie Vikander, bo za ta del v Ghost in the Shell poskrbela Scarlett Johansson. Zlobni jeziki sicer že namigujejo, da ima robotska silhueta Johanssonove opazno manjše obline, kot so jih vajeni iz slik njenega realnega življenja, vendar verjamemo, da to gotovo ne bo razlog zaradi katerega bi film lahko uspel oziroma odpotoval v pozabo. Poleg nje se lahko nadejamo tekom zgodbe spoznati tudi like Michaela Pitta, znanca iz serij Imperij pregrehe (Boardwalk Empire) in Hannibal,  Rilo Fukushima, ki je svoj debi doživela v seriji Puščica in tudi Piloua Asbæka, zlobnega strica Theona in Yare Greyjoy iz Igre prestolov, ki se je poleg Johanssonove pojavil že v Lucy.

Ghost in the Shell Scarlett Johansson 2017 Rupert Sanders

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x