Poletja so znana po visokoproračunskih filmih, a se včasih najde tudi kakšna “oskarjevska vaba”. Eden izmed teh filmov je Genij, biografska drama o britanskemu literarnemu uredniku Maxu Perkinsu, ki je sodeloval z najslavnejšimi pisci 20. stoletja,  kot so Ernest Hemmingway, F. Scott Fitzgerald in Thomas Wolfe. Po napovedniku sodeč se bo film osredotočal ravno na sodelovanje med Perkinsom in slednjim. Gledalci bomo dobili vpogled v posledice tega partnerstva, ki je znatno vplival na zasebna življenja obeh posameznikov. V vlogi nadarjenega urednika Perkinsa bo zaigral z oskarjem nagrajeni britanski igralec Colin Firth, ki nas je lani presenetil v nepričakovani vlogi tajnega agenta Galahada v filmu Kingsman: Tajna služba. Vlogo nadarjenega pisatelja bo prevzel Jude Law, njegovo ljubezensko simpatijo pa bo upodobila z oskarjem nagrajena avstralska igralka Nicole Kidman. V filmu bosta manjši vlogi imela tudi igralca Guy Pearce in Dominic West, ki bosta nastopila kot legendarna pisatelja Ernest Hemmingway in F. Scott Fitzgerald. Film ima napovedan izid za 29. julij 2016.

genij, genius, colin firth, kingsman, jude law, dominic west, nicole kidman, oskar, oscar, summer, poletje, 2016, guy pearce, biografska drama

O avtorju

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x