Michael Keaton se nam bo tokrat predstavil kot Ray Kroc. Najverjetneje vam to ime nič ne pomeni, toda to je mož, ki je spremenil vsakdan zahodnega sveta. Kako? Bil je poslovnež, ki je zgradil imperij hitre prehrane, ki sliši na ime McDonald’s.

V petdesetih letih prejšnjega stoletja je Ray Croc videl ogromno priložnost v ponudbi hitre prehrane Dicka McDonalda in pozneje iz njega naredil simbol amerikanizacije današnje družbe. Film je režiral John Lee Hancock in glede na Keatonov vzorec zadnjih dveh let bi lahko potihoma celo upal na kakšnega oskarja, saj sta filma Birdman in V žarišču slavila na podelitvi nagrad akademije s Keatonom v glavni vlogi. Omeniti še velja, da je Hancock s filmom Zgodba o prvaku oskarja prinesel celo Sandri Bullock, tako da ne gre popolnoma odpisati igralske senzacije izpred dveh let. Poleg prvega pravega filmskega Batmana bomo v filmu lahko videli še Nicka Offermana, znanega po liku Rona Swansona iz serije Parki in rekreacija, ki se nam bo predstavil v vlogi prej omenjenega Dicka McDonalda, poleg njega pa se bodo pojavili še Patrick Wilson (Priklicano zlo), Laura Dern (Jurski park), B. J. Novak (Neslavne barabe) in mnogi drugi.

Kljub morebitnemu potencialu za nagrade se bo film podal v kinematografe že poleti, in sicer je onkraj luže napovedan avgusta. Če ga bomo lahko videli tudi v Sloveniji, še ni znano.

the-founder-movie-2016-trailer-michael-keaton

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x