Med težje pričakovanimi filmi letošnjega leta je tudi vrnitev režiserja Paula Thomasa Andersona, ki je v svoji karieri že navdušil s sodobnimi klasikami kot so Tekla bo kri (There Will Be Blood, 2007), Vroče noči (Boogie Nights, 1997) in Magnolija (Magnolia, 1999). Njegov naslednji celovečerec nosi naslov Fantomska nit (Phantom Thread) in bo režiserjev izlet v svet mode petdesetih let prejšnjega stoletja.

Toda slavno režisersko ime pravzaprav ni tisti glavni marketinški adut filma. Slednji je igralec Daniel Day-Lewis, dobitnik treh oskarjev in  živa filmska legenda. Pred nekaj meseci je namreč oznanil, da bo to njegov zadnji film pred upokojitvijo in ravno preteklo sodelovanje z Andersonom mu je navrglo drugega oskarja v karieri. Tokrat bo upodobil Reynolda Woodcocka, spoštovanega modnega oblikovalca, ki se zaplete s precej mlajšo Almo, ki postane njegova ljubezen in muza.

Fantomska nit utegne biti pravi šov Daniela Dayja-Lewisa, saj temu v prid govori tudi dejstvo, da v igralski zasedbi ne najdemo posebej slavnih imen z izjemo že večkrat omenjenega igralca. Po napovedniku sodeč pa bo tudi tokrat svoj arzenal na ogled postavil režiser Anderson, ki se je pod film podpisal tudi kot scenarist in direktor fotografije.

Film prihaja na velika platna v decembru in utegne biti močan pretendent na prihajajočih oskarjih, ki se bodo odvili prihodnje leto.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me