Richard Linklater je bil s svojim kritiško hvaljenim filmom Fantovska leta (Boyhood), katerega je snemal kar dvanajst let, na lanski podelitvi oskarjev eden ožjih favoritov. Za najnovejšega ni potreboval toliko časa in tako se bo že letos predstavil s komedijo Everybody Wants Some!!. Film je oglaševan kot duhovno nadaljevanje režiserjeve kultne klasike Zadeti in zmedeni (Dazed and Confused), ki je med drugim znana po premiernem izreku znamenitega citata “Alright, alright, alrgiht” iz ust teksaškega igralca Matthewa McCounagheya.

Pogosta tema Linklaterjevih filmov je odraščanje in tokrat bomo spremljali šolsko ekipo v baseballu, ki se bo v življenju soočala s takšnimi in drugačnimi izzivi. Sodeč po napovedniku nas čaka kopica žurerskih norčij in zelo dobra retro glasbena podlaga. Film že dobiva izredno pozitivne kritike, kar je v navadi, ko gre za filme Richarda Linklaterja, ki je svoj pečat pustil tudi s trilogijo Pred zoro/ mrakom/ polnočjo. V glavnih vlogah bomo videli Zoey Dutsch in Tylerja Hoechlina. Prvo smo letos lahko videli v komediji Dedek uide z vajeti (Dirty Grandpa), za slednjega pa je najboljša referenca vloga v filmu Pot v pogubo (Road to Perdition) režiserja Sama Mendesa.

Everybody Wants Some!! se bo širši javnosti onkraj luže predstavil 1. aprila, medtem ko v Sloveniji film še ni napovedan. Prvi odzivi namigujejo, da bi lahko šlo za enega najboljših leta in upajmo, da si ga bomo lahko na velikem platnu ogledali tudi v naši deželici pod Alpami.

NEFmk2PJguGOJF_1_b

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x