Se še spomnite filma Ledena steza (Cool Runnings), kjer smo spoznali ekipo jamajške bob ekipe, ki se je udeležila zimskih olimpijskih iger v Calgaryju leta 1988. Toda to ni bil edini fenomen takratnih iger, saj so oboževalci smučarskih skokov lahko opazovali Britanca Eddieja Edwardsa, ki je bil bolje poznan po vzdevku Orel Eddie (Eddie The Eagle) in žal ne zaradi svojih izjemnih letalskih sposobnosti, toda bolj zaradi obupnih skokov in neznanja. Toda ravno vsa ta dejstva so naredila Edwardsa nadvse simpatičnega in tekom kariere je imel kar lepo število oboževalcev.

Njegovo zgodbo bomo lahko naslednje leto videli tudi na velikem platnu, saj je za februar napovedan prvi celovečerec o kultnem smučarskem skakalcu. V njegove čevlje bo stopil vzhajajoči mladi up Taron Egerton, ki smo ga lahko letos videli v akcijskem filmu Kingsman: Tajna služba. Kot zanimivost lahko navedemo, da bo režiser omenjenega filma, Matthew Vaughn, tokrat le producent. Poleg Egertona bomo lahko v filmu videli tudi avstralskega zvezdnika Hugha Jackmana, ki bo imel vlogo skakalčevega mentorja, Bronsona Pearyja, medtem ko bo film režiral Dexter Fletcher, ki pa je v prvi vrsti predvsem igralec in smo ga lahko videli v filmih kot so Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) in Kick-Ass.

Eddie Edwards na zimskih olimpijskih igrah v Calgaryju

Eddie Edwards na zimskih olimpijskih igrah v Calgaryju

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] se bomo zagotovo veselili prvega angloameriškega filma o smučarskih skokih, saj tudi k nam pride Orel Eddie (Eddie the Eagle) s Taronom Egertonom in Hughom Jackmanom v glavnih vlogah. Velika uganka pa je […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x