Svetovni splet je presenetil krajši napovednik za prihajajoči projekt Christopherja Nolana, ki se bo tokrat preizkusil v žanru vojnega filma, in sicer se bo s filmom Dunkirk podal v čas druge svetovne vojne.

Resnici na ljubo ne gre za pravi napovednik, saj smo bili deležni zgolj nekaj posnetkov, ki pa vseeno veliko povedo o vzdušju in izgledu filma. Kot ničkolikokrat, se je Nolan tudi tokrat poslužil praktičnih efektov in snemanja na dejanskih lokacijah. Po nekaterih podatkih naj bi režiser trilogije Vitez teme in Izvora (Inception) na snemanju za potrebe filma uničil vojno letalo iz tistega časa, katerega vrednost naj bi bila ocenjena na pet milijonov dolarjev. Poleg tega naj bi svojo igralsko zasedbo za določen čas stacioniral na stari vojni ladji, z namenom, da pristno podoživijo občutke, ki so doleteli resnične osebe, po katerih je film dobil inspiracijo. Že drugič zapored bo njegov glavni pomočnik za kamero direktor fotografije Hoyte van Hoytema, ki je z Britancem sodeloval že pri njegovem zadnjem filmu Medzvezdje (Interstellar).

Kar se tiče igralske zasedbe Nolan tudi tokrat ni razočaral, saj sta tu njegova stara znanca Tom Hardy in Cillian Murphy, medtem ko bomo poleg njiju lahko videli tudi veterana Kennetha Brannagha in Marka Rylanca ter kopico mladih talentiranih igralcev, kot so Fionn Whitehead, ki naj bi nosil breme glavne vloge, Jack Lowden in velika neznanka Harry Styles, sicer član glasbene zasedbe One Direction.

Premiera je napovedana za 19. julij prihodnje leto, kar je nekoliko zanimivo, ker bi glede na žanr pričakovali jesenski termin izida, s čimer bi imel Dunkirk velike možnosti pri lovljenju raznih nagrad. Nolan, ki sicer razdvaja občinstvo, saj ga nekateri preprosto obožujejo, medtem ko drugi njegove filme sovražijo, se bo tako poskušal še močneje utrditi v filmski zgodovini in se približati nekaterim velikim režiserjem, kot sta npr. Stanley Kubrick in Steven Spielberg, ki sta tekom kariere posnela odlična vojna filma.

MV5BNDZjMzE2NTYtNTczOC00ZGEzLWExOTEtOTY2M2E4ODY2NDg2XkEyXkFqcGdeQXVyNjc5Mjk5ODg@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x