Te dni smo lahko na eni izmed komercialnih slovenskih televizijskih postaj ujeli njegov zadnji film Medzvezdje (Interstellar), še pred tem pa je studio Warner Bros. izdal zadnji napovednik za prihajajoči vojni ep Christopherja Nolana, ki bo nosil naslov Dunkirk. Britanski režiser se bo namreč lotil evakuacije v francoskem mestu Dunkerque, kjer se je leta 1940 preko 330.000 britanskih vojakov umaknilo pred bombardiranjem nemške armade.

Kot se za režiserja Nolanovega kova spodobi, bo ta tudi tokrat sodeloval z nekaj eminentnimi imeni filmske industrije. Tako lahko v igralski zasedbi najdemo njegova stara znanca Toma Hardyja in Cilliana Murphyja, poleg njiju pa tudi veterana Kennetha Branagha in oskarjevca Marka Rylanca. Za spremembo je filmar ponudil priložnost tudi mladim, še neuveljavljenim igralcem, saj bodo veliko breme nosili Fionn Whitehead, Jack Lowden in Harry Styles, sicer član glasbene skupine One Direction.

Zanimivo bo videti, kako se bo Nolan spopadel z žanrom vojnega filma, saj je resnici na ljubo niša druge svetovne vojne že močno prežvečena, toda sodeč po lanskem Grebenu rešenih (Hacksaw Ridge) zanjo še vedno obstaja veliko zanimanje. Režiser filmov Izvor (Inception) in Vitez teme (The Dark Knight) bo operacijo Dinamo predstavil s treh različnih zornih kotov: pehote (Whitehead, Styles), pomorskih reševalcev (Rylance, Murphy) in zračnih sil (Hardy). Po Britančevih besedah gre za njegov najbolj eksperimentalen film do sedaj, kar je zelo močna trditev, glede na to, da gre za režiserja filma Memento. Nolan tudi tokrat prisega na praktične efekte in glasbo Hansa Zimmerja, obenem pa bo prejel plačilo 20 milijonov dolarjev, kar je najvišja vsota izplačana režiserju po Petru Jacksonu in njegovemu King Kongu iz leta 2004.

Dunkirk bo v kinematografe prispel sredi julija in upajmo, da gre za enega filmskih vrhuncev letošnjega leta.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x