Marvelov superherojski svet bo kmalu postal še bolj čuden! Z oskarjem nominiranega igralca Benedicta Cumberbatcha (Sherlock, Zvezdne Steze: V temo) končno lahko vidimo v superherojskem kostumu. Prvi “dražilnik” za Dr. Strangea nikakor ne razočara in nam prikaže popolnoma drugačno plat Marvelovega filmskega sveta. Dr. Strange je eden izmed redkih superherojev, čigar moč je čarovnija in le-to bo zagotovo zanimivo videti na velikem platnu. Cumberbatch v filmu igra egoističnega nevrokirurga Stephena Strangea, ki si nekega dne med avtomobilsko nesrečo poškoduje obe roki, kar mu onemogoči opravljanje svojega poklica. Vztrajen, da si povrne nazaj svoja zdrava uda, se odpravi na Himalajo, kjer prebiva samotar imenovan Starodavni. S pomočjo Starodavnega odkrije svet misticizma in starodavnih urokov.

benedict cumberbatch, Sherlock, Marvel, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Dr. Strange, magic, Tilda Swinton, superheroji

Baron Mordo in Dr. Strange! Prijatelja ali rivala?

V filmski adaptaciji stripovskega junaka bo lik Starodavnega upodobila z oskarjem nagrajena igralka Tilda Swinton. Se vam zdi, da je v filmu premalo oskarjevskih imen? Nič bati, vlogo Strangeovega prijatelja/rivala bo prevzel z oskarjem nominirani igralec Chiwetel Ejiofor (12 let suženj, Marsovec), medtem ko bo potencialni ljubezenski interes bivšemu nevrokirurgu igrala Rachel McAdams (Pravi detektiv), ki se je lani, s filmom V žarišču, borila za prestižne nagrade. Po “dražilniku” in govoricah sodeč bo Mads Mikkelsen (Hannibal, Lov) igral vlogo glavnega antagonista zgodbe, vendar zaenkrat še ni znano koga točno bo upodobil.

Film režira Scott Derrickson (Poguba, Poguba 2, Dan, ko bo obstala Zemlja) in ima izid načrtovan za 4. november 2016.

O avtorju

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x