DC trenutno dominira z napovedniki na Comic-Conu, vendar ima tudi Marvel v svojem rokavu par asov. Eden izmed teh je tudi novi napovednik za prihajajoči Marvelov superjunaški film, Doctor Strange. Prvi “dražilnik” za film nas je presenetil z drugačnim videzom Marvelovega filmskega sveta in najnovejši napovednik to še bolj izpostavlja.  Doctor Strange je eden izmed redkih superherojev, čigar moč je čarovnija in le-to bo zagotovo zanimivo videti na velikem platnu. Benedict Cumberbatch (Sherlock, Zvezdne steze: V temo)  v filmu igra egoističnega nevrokirurga Stephena Strangea, ki si nekega dne med avtomobilsko nesrečo poškoduje obe roki, kar mu onemogoči opravljanje svojega poklica. Vztrajen, da si nazaj povrne svoja zdrava uda, se odpravi na Himalajo, kjer prebiva samotar imenovan Starodavni. Strange s pomočjo Starodavnega odkrije svet misticizma in starodavnih urokov.

dr. strange, marvel, fantazija, akcijski, film, 2016, superhero, superheroji, khan, benedict cumberbatch, oscar, rachel mcadams, chiwetel ejiofor, tilda swinton

Posebni učinki so videti odlično in ukrivljanje resničnosti močno spominja na Nolanov film Izvor. Napovednik je kot antagonista filma pokazal tudi Madsa Mikkelsena (Hannibal, Lov) in samo upamo lahko, da bo igralcu njegovega kalibra uspelo prikazati odličnega negativca, kar Marvelov filmski svet močno pogreša. Tudi Chiwetel Ejiofor (12 let suženj, Marsovec), kot Baron Mordo, ima v napovedniku nekaj stavkov in videti je, da bo stal ob strani našemu glavnemu junaku. Vendar je vredno opomniti, da je Mordo v stripih prikazan kot tekmec Dr. Strangeu, zato bo zanimivo, če bomo v filmu spremljali tako vzpon Strangea kot junaka, kot tudi propad Morda v zlobneža. Zasedbo dopolnjujeta še Rachel McAdams kot potencialni ljubezenski interes bivšemu nevrokirurgu in Tilda Swinton, ki bo v filmu igrala lik Starodavnega.

Film režira Scott Derrickson (Poguba, Poguba 2, Dan, ko bo obstala Zemlja) in ima izid načrtovan za 4. november 2016.

O avtorju

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x