Steven Spielberg se s snemanjem filmov ukvarja že vse od leta 1961, torej od svojega 15. leta. Že tedaj je namreč prvikrat poprijel za očetovo kamero in s svojimi sorodniki posnel nekaj amaterskih vojnih kadrov. Ta plodoviti režiser je nato ustvaril nepreštevno bero uspešnic, kot so Ujemi me če me moreš, Reševanje vojaka Ryana, Schindlerjev seznam in mnoge druge. V tem času se približujemo prihodu njegovega naslednjega filma, katerega slovenski naslov je VDV Veliki dobrodušni velikan.

Idejo za film je Spielberg dobil pri istoimenskem romanu Roalda Dahla, pisatelja, brez katerega danes ne bi poznali čarobne Čarlijeve tovarne čokolade in Matildine skrivnostne bistroumnosti. Roman Veliki dobrodušni velikan je enkrat že služil kot podlaga za stvaritev filmskega dela in sicer leta 1989, ko so ga ustvarili v popolnoma animirani podobi, prihajajoča različica pa bo vsebovala računalniško ustvarjene velikane, vendar se bo zgodba odvijala v resnično ustvarjenem svetu.

Takole se pokriti z odejo po navadi želimo skriti pred vsemi možnimi nevarnostmi, ki si jih lahko predstavljamo, vendar za malo Sophie to očitno ni bilo dovolj

Takole se po navadi, pokriti z odejo, želimo skriti pred vsemi možnimi nevarnostmi, ki si jih lahko predstavljamo, vendar za malo Sophie to očitno ni bilo dovolj.

V napovedniku lahko opazimo Dobrodušnega velikana, kako iz sirotišnice, v sprva zelo zloveščem tonu, ugrabi deklico Sophie, kmalu pa se izkaže, da je strah pred njim odveč. So pa za razliko od njega toliko bolj zlovešči ostali pripadniki njegove vrste, ki našega Dobrodušnega velikana ravno zaradi njegove prijaznosti zelo prezirajo. Vsi velikani namreč z veseljem za malico pohrustajo kakšno majhno deklico ali dečka, naš naslovni junak pa se v odnosu s Sophie izkaže za zelo krotko in do vseh prijazno bitje.

Malo Sophie bo igrala prikupna Ruby Barnhill, ki se je igralski obrti privajala že v seriji 4 O’Clock Club, Velikega dobrodušnega velikana pa bo upodobil Mark Rylance, ki je v lanskem letu že sodeloval s Spielbergom in poleg Toma Hanksa navduševal v drami o hladni vojni, Most vohunov.

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x