Na naš seznam težko pričakovanih smo dodali tudi nov film Jamesa Franca, z naslovom The Disaster Artist. Zakaj? Gre za adaptacijo istoimenske knjige, ki opisuje zakulisje snemanja filma The Room (2003), verjetno enega najbolj kultnih filmov vseh časov. Mnogi ga označujejo za najslabši film vseh časov, toda z leti je pridobil tudi ogromno bazo oboževalcev.

The Room je namreč delo režiserja, scenarista in igralca Tommyja Wiseauja, skrivnostne figure, ki je za film zapravil kar 6 milijonov dolarjev, končni izdelek pa je polomija na vseh črtah in prava definicija pojma “film, ki je tako slab, da je že dober”. Francov celovečerec je že doživel premiero in sicer na letošnjem festivalu SxSW v Teksasu, tam pa je prejel odlične odzive in tudi dogovor s studiem A24, ki je letos z Mesečino (Moonlight, 2016) osvojil svojega prvega oskarja. Nekaj je govora celo o Francovi kandidaturi za oskarja, saj naj bi bila njegova vloga prej omenjenega Wiseauja eden izmed vrhuncev igralčeve kariere.

Poleg Jamesa Franca bomo v filmu lahko videli tudi nekaj njegovih stalnih sodelavcev. Tako imata pomembni vlogi v filmu Seth Rogen in Dave Franco, v igralski zasedbi pa lahko še najdemo Channinga Tatuma, Zaca Efrona in Bryana Cranstona. Premiera je napovedana za začetek decembra letos in kaj lahko se zgodi, da je James Franco posnel Ed Wooda (1994) te generacije.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x