Duh v školjki (Ghost in the Shell) ni edina celovečerna adaptacija priljubljenega animeja, ki jo bodo letos producirali v ZDA. To usodo bo doživel tudi izjemno priljubljeni Death Note, saj pri Netflixu pripravljajo igrani film, ki pa že ob napovednikih buri duhove.

Toda še prej povejmo o čem Death Note sploh govori. Njegov glavni junak je Light Yagami (v ameriški verziji Light Turner), srednješolec, ki odkrije nadnaravni dnevnik, ki njegovemu uporabniku dodeli sposobnost, da ubije vsakogar, katerega ime zapiše vanj. Light želi z njim svet očistiti zlo, toda neumorni detektiv L ga želi ustaviti.

Dnevnik smrti, kakor bi se tudi lahko imenoval film, ima v svoji ameriški verziji podobne težave, kot so pestile tudi Duh v školjki. Oboževalci animeja in mange ustvarjalcem namreč očitajo beljenje in dejstvo, da se je dogajanje preselilo v ZDA. Seveda so ti odvrnili, da želijo ta zanimiv svet, ki smo ga spremljali v japonski popkulturi, sedaj predstaviti tudi zahodnemu občinstvu.

Projekt je že dlje časa počival na policah hollywoodskih producentov. Leta 2011 bi moral film režirati Shane Black (Prava fanta), ki pa je imel težave z možmi v kravatah, ki so želeli močno spremeniti samo zgodbo. Nato je bil v igri tudi Gus Van Sant (Milk, Dobri Will Hunting), a režija je pripadla Adamu Wingardu, mlademu filmarju, ki je zadnja leta postregel s filmi Naslednji ste vi (Youre Next, 2011) in Blair Witch (2016). Še dve leti nazaj je sicer bil obveščen, da studio Warner Bros odstopa od projekta, saj bodo zmanjšali količino filmov, ki jih izdajo, a na rešitev je prišel Netflix, ki je zadevo odkupil.

V filmu bodo igrali Nat Wolff, Lakeith Stanfield, Margaret Qualley in Willem Dafoe, na Netflixu pa bo dostopen 25. avgusta.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x