Eden težje pričakovanih filmov letošnjega leta je zagotovo nadaljevanje Deadpoola, presenetljivega finančnega hita iz leta 2016, kjer je enega najslavnejših stripovskih antijunakov (že drugič) upodobil Ryan Reynolds.

Kot se za nadaljevanje spodobi, je tudi Deadpool razširil svojo igralsko zasedbo, saj bo protagonist dobil enakovrednega nasprotnika. To bo Cable, mutant iz prihodnosti, ki ga bo upodobil močno zaposleni Josh Brolin, saj ga bo letos mogoče videti tudi kot antagonista Thanosa v najnovejših Maščevalcih (Avengers: Infinity War). V najnovejšem napovedniku dodobra spoznamo t.i. X-Force, enoto, ki jo sestavljajo taki in drugačni mutanti.. Ne manjka seveda strupenih puščic, usmerjenih proti drugim stripovskim franšizam, saj se Deadpool mimogrede ponorčuje iz mračnjaškega tona univerzuma DC. Sicer si je vlogo Cablea želela množica igralskih veteranov in mediji so omenjali Rusella Crowa, Rona Perlmana, Mela Gibsona itd., zaradi nje pa je prišlo tudi do spora med prvotnim režiserjem Timom Millerjem, ki je režiral prvi del, in Ryanom Reynoldsom. Slednje je pripeljalo tudi do njegove zamenjave, saj je film tako režiral David Leitch, ki se nam je lani predstavil z Atomsko blondinko (Atomic Blonde).

Ali bo Deadpool spet zadetek v polno ustvarjalcev bomo lahko videli že letos maja in sodeč po prvih predprodajah kart tudi med Slovenci vlada veliko zanimanje za film.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

2
Pošlji komentar

avatar
1
1
0
 
2
Jure Konestabofilmoljub
  Subscribe  
novo najstarejše najbolj všečkano
Obvesti me
filmoljub
Gost
filmoljub

Meh. :/ Že prvi Deadpool (2016) je bil ena sama obešenjaška samoreferenca in (avto)zajebancija s sila šibko zgodbo. Vem, da je prav to kao štos tega superjunaka, a vseeno – žrtvovati lastne pripovedno in tematsko substanco na račun norčevanja iz samega sebe se mi zdi veliko manj zanimivo, kot sem mislil. Od nadaljevanja si zato obetam (še) manj.