Pred časom smo poročali o Netflixu in televizijskih ponudnikih podobnega tipa, ki so čedalje bolj prisotni tudi v svetu filma. In ravno pri Netflixu bodo izdali nadaljevanje kultnega tajvanskega filma iz leta 2000 Prežeči tiger, skriti zmaj (Crouching Tiger, Hidden Dragon/Wo hu cang long) režiserja Anga Leeja, ki je dobitnik štirih oskarjev, med drugim tudi za najboljši tujejezični film. Lee se je takrat še bolj utrdil v svetu Hollywooda in pozneje posnel še nekaj kritiško izjemno hvaljenih filmov, kot sta Gora Brokeback (Brokeback Mountain) in Pijevo življenje (Life of Pi), za katerega je prejel oskarja za režijo.

Za nadaljevanje, ki nosi še podnaslov Meč usode, se režiser žal ne bo vrnil, saj bo na njegov stolček sedel Woo-Ping Yuen, ki je v svoji karieri poleg režije filmov najbolj poznan kot koreograf akcijskih prizorov pri Tarantinovem kung-fu poklonu Ubila bom Billa 2 (Kill Bill 2). S filmom se vrača tudi igralka Michelle Yeoh (Sončna svetloba, James Bond – Jutri nikoli ne umre), ki je nastopila že v prvem filmu.

Izzid je napovedan za 26. februar prihodnje leto, v tem času pa si lahko na naši strani ogledatie prvi napovednik filma.

Predhodnik je dobitnik štirih oskarjev.

Predhodnik je dobitnik štirih oskarjev

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x