Eno prihajajočih poglavij v Marvelovemu filmskemu svetu bo Črni panter (Black Panther), izpod režije Ryan Cooglerja, ki je nase opozoril s filmom Creed (2015). Lik Črnega panterja smo lahko videli že v lanskem Stotnik Amerika: Državljanska vojna, upodobil pa ga je nadarjeni Chadwick Boseman, ki se bo tokrat imel priložnost izkazati v samostojnem superjunaškem filmu.

Dogajanje je postavljeno po dogodkih Državljanske vojne in spremlja novega kralja Wakande T’Challo (Boseman), ki se mora spopasti z bremenom vladanja tej tehnološki visoko razviti državi. Štrene mu bosta mešala Ulysses Klaw (Andy Serkis), ki smo ga videli že v Ultronovi dobi, in Erik Killmonger, ki ga bo upodobil Michael B. Jordan, sicer redni sodelavec režiserja Cooglerja.

Trenutno se v kinematografih udejstvuje Čudežna ženska (Wonder Woman), ki velja za izredno pomemben mejnik z zornega kota diverzitete junaških filmov. Film ima namreč za spremembo žensko  v glavni vlogi, režiserski stolček pa je ravno tako zasedla predstavnica (ponavadi) nežnejšega spola. Črni panter bo na drugi strani ponudil priložnost temnopoltim članom filmske industrije, ki sestavljajo večino igralske zasedbe in tudi Ryan Coogler je eden redkih temnopoltih režiserjev, ki bo imel priložnost snovanja visokoproračunskega hollywoodskega spektakla. Podobno kot je to primer v stripih, je tudi v filmih evolucijski korak šel v to smer, da se začnejo snovati filmi za specifične ciljne skupine. Je pa Marvel v primerjavi z DC-jem v zaostanku pri upodabljanju močne akcijske junakinje, saj je kot rečeno Čudežna ženska že doživela uspeh, medtem ko je njihov ekvivalent, Captain Marvel (upodobila jo bo oskarjevka Brie Larson) še v fazi predprodukcije.

Marketing in politiko velja pustiti ob strani, saj gre v veliki meri za sproščujoč hollywoodski spektakel, v katerem lahko uživamo vsi. Ali ta trditev drži pa bo jasno februarja prihodnje leto.

Chadwick Boseman je s svojo upodobitvijo Črnega panterja hitro pridobil simpatije Marvelovih oboževalcev.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
  Subscribe  
Obvesti me

Ostanite redno obveščeni!

Prijavite se na e-novičke Filmstart in ostanite redno obveščeni o najnovejšem dogajanju v svetu filmov!

Uspešno ste se prijavili na naše E-novičke!