Bliža se konec leta in počasi prihajajo filmi, ki dišijo po potencialni nominaciji za oskarja. Ena izmed t.i. “oskarjevskih vab” je tudi ameriška drama Concussion, za katero je danes izšel novi napovednik. Will Smith bo v filmu igral vlogo nigerijskega nevropatologa doktorja Benneta Omaluja. Film temelji na resničnih dogodkih, saj je Dr. Omalu prvi odkril CTE (kronično travmatsko encefalopatijo) na igralcu ameriškega nogometa, kot posledico konstantnih poškodb med igro. Medtem ko Omalu poskuša ozaveščati javnost o resnosti problema, njegove raziskave ovira ameriška nogometna zveza NFL, ki zanika obstoj kakršnekoli dolgoročne nevarnosti tega tradicionalnega ameriškega športa.

maxresdefault (4)

Za filmom pa stoji tudi nekaj kontroverznosti, saj so mnogi Nigerijci jezni nad Smithovim slabim poskusom uporabe nigerijskega naglasa. Willu Smithu se bo pridružil tudi soigralec iz prihajajočega stripovskega filma Samomorilski vod Adewale Akinnuoye-Agbaje in tudi nekateri ostali znani obrazi kot so Luke Wilson, Alec Baldwin ter David Morse. Film bo premierno predvajan v ZDA 25. decembra.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x