Na velika platna končno prihaja tudi film o legendarnemu pevcu skupine Queen Freddieju Mercuryju, ki je bil v razvoju že dolgo časa. Slavnega glasbenika bo upodobil Rami Malek, zvezdnik televizijske serije Mr. Robot (2015 – ).

Film se je dlje časa spopadal s težavami, ki so se začele že pri samemu razvoju projekta. Sprva je bil za glavno vlogo mišljen Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno), ki pa je imel mnoga nestrinjanja z ostalimi člani glasbene skupine glede usmeritve in tona filma. Nadomestil ga je Malek, režiserske vajeti pa je prevzel Bryan Singer (franšiza Možje X, Osumljenih pet), ki pa je bil zaradi mnogih afer (že dlje časa ga obtožujejo tudi pedofilije) odpuščen med snemanjem, nadomestil ga pa je Dexter Fletcher, ki se je občinstvu predstavil že z biografijo Orel Eddie (Eddie the Eagle, 2016). Težavam tudi s tem ni bilo konec, saj so se ob izidu napovednika na socialnih omrežjih vsule obtožbe LGBT skupnosti, ki studiu očita prikrivanje Mercuryjeve biseksualnosti v oglaševanju filma, saj izpostavijo le njegovo flirtanje z ženskami.

Film bo spremljal nastanke skupine, medtem ko bo sklepno dejanje legendarni koncert Live Aid iz leta 1985, kjer so se zbrali vsi najpomembnejši glasbeniki tistega časa, toda šov je ukradel ravno Freddie Mercury s skupino Queen. Poleg Maleka bomo v filmu od znanih obrazov videli tudi Aidana Gillana (Igra prestolov), ki bo upodobil menedžerja skupine, in Lucy Boynton (Sing Street), ki se bo postavila v čevlje Mercuryjeve zaupnice Mary Austin.

Bohemian Rhapsody prihaja na velika platna oktobra letos.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x