Septembra leta 1973 se je odvila najbolj slavna športna bitka med spoloma, saj sta se pomerila takrat 45-letni nekdanji šampion Bobby Riggs in takratna najboljša teniška igralka sveta Billie Jean King. Kako se je tekma končala, bomo zadržali zase, saj bo letos mogoče videti film, ki bo dogodek prenesel na veliko platno.

Naloga je doletela režiserski dvojec Jonathan Dayton-Valeri Faris, ki je pred enajstimi leti gledalce očaral z Našo malo miss (Little Miss Sunshine), ki še danes velja za enega najboljših modernih filmov ceste. Tudi tokrat se jima bo pridružil stari znanec iz omenjenega filma, nominiranec za oskarja Steve Carell, ki bo upodobil Riggsa. Nasproti mu bo stala najnovejša dobitnica oskarja za najboljšo žensko glavno vlogo, Emma Stone, ki je zlati kipec prejela za svoj prispevek k muzikalu Dežela La La (La La Land), Bitka med spoloma (Battle of the Sexes) pa bo zanjo prvi film po prejemu te prestižne nagrade.

Film je napovedan za letošnji september, gledalci pa bomo lahko poleg bitke med teniškima igralcema spremljali tudi bitko med kakovostnima igralcema, ki se utegneta vmešati v boj za prestižne zlate kipce, ki bodo predvidoma podeljeni marca prihodnje leto.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x