Kot kaže, ostaja trend filmov o superjunakih še kako živ. Po megalomanskem zaključku Maščevalcev (Avengers: Endgame, 2019, rež. Anthony in Joe Russo) bodo gledalce v kinematografe vabili novi filmi o (bolj ali manj) že znanih superjunakih.

Trenutno smo še sredi Batmanove evforije, saj je v kinematografe ravno prispel Joker (2019,  rež. Todd Phillips), ki naj po napovedih ne bi smel biti zgolj še en film o stripovskem (anti-)junaku, enako svež pa je tudi napovednik za Birds of Prey, film o superherojkah, ki jih vodi nihče drug kot odštekana Harley Quinn. Margot Robbie je iz lika ustvarila ikonično popkulturno podobo, ki je v svojem prvem filmu, v katerem se je pojavila, Odredu odpisanih (rež. David Ayer) leta 2016, zasenčila celo Letovega Jokerja, ki je zaradi skorajda popolne vizualne nerazpoznavnosti še pred izidom filma zagotovo dvignil največ prahu.

 

Harley Quinn je sicer najbolj poznana kot Jokerjevo dekle, kar pa ne velja več, saj naj bi bila po novem – samska. Poleg Robbie, ki bo svojo vlogo ponovila, bomo v filmu lahko videli še Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ello Jay Basco, Ewana McGregorja in Chrisa Messino. Sicer ne gre za prvo ekranizacijo stripa, saj je studio The WB leta 2002 predvajal še istoimensko serijo, ki pa se je po trinajstih epizodah končala.

 

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x