Eden največjih spektaklov starega Hollywooda. Epska dolžina, enajst dobljenih oskarjev, neverjetna scenografija. Mnogi štejejo Ben-Hurja za enega najboljših hollywoodskih filmov vseh časov, zato ne preseneča, da se je današnji Hollywood lotil narediti “remake”.

Poleg neštetih nadaljevanj je ravno recikliranje starejših filmov stalna praksa velikih studiov zaradi vedno večje želje po zaslužku. Nalogo režiserja so zaupali kazahstanskemu režiserju Timurju Bekmambetovu, ki se je podpisal pod “klasike”, kot sta Iskan (Wanted) in Abraham Lincoln: Lovec na vampirje (Abraham Lincoln: Vampire Hunter), medtem ko bo Charltona Hestona v naslovni vlogi nasledil Jack Huston (Ameriške prevare), član znane družine Huston, v kateri lahko najdemo režiserja Johna in igralca Anjelico in Dannyja. Nasproti mu bo stal Britanec Toby Kebbell, ki ima že veliko izkušenj z vlogami antagonistov iz filmov Zora planeta opic (Dawn of the Planet of the Apes) in Fantastični štirje (Fantastic Four).

Zgodba sledi Judahu Ben-Hurju, ki ga izda njegov tesni prijatelj in ga pošlje v suženjstvo. Ben-Hur mu nato priseže maščevanje in edini kraj, kjer ga lahko uresniči, je arena, v kateri potekajo smrtonosne dirke z vozi. V osnovi gre torej za tipično zgodbo maščevanja, ki jo je navdihnilo delo Grof Monte Cristo in smo jo v izredno dobri izvedbi na velikem platnu videli tudi v Gladiatorju.

Film bomo v naših kinematografih videli najverjetneje avgusta letos. Če nas akcijski prizori ne bodo navdušili s svojo spektakularnostjo, nas bo pa vsaj pričeska Morgana Freemana (da, tudi on se pojavi v filmu).

Jack Huston plays Judah Ben-Hur and Morgan Freeman plays Ilderim in Ben-Hur from Metro-Goldwyn-Mayer Pictures and Paramount Pictures.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me