Film, ki je pred časom še nosil naslov A Story of Your Life, smo med drugim uvrstili na našo lestvico Top 20 najbolj pričakovanih filmov letošnjega leta in razlog za to je bil predvsem režiser Denis Villeneuve. Kot rečeno je sedaj film dobil nov naslov, toda obenem pa si lahko ogledamo tudi prvi “dražilnik”. Kanadčan je mnoge navdušil s trilerjema Sicario: Onkraj zakona in Ugrabljeni (Prisoners), tokrat pa se bo prvič podal v znanstvenofantastične vode, saj njegov najnovejši film spremlja prihod nezemljanov, prvi ukrep vlade pa je, da pošljejo lingvistko, ki mora ugotoviti, čemu so prišleki sploh prispeli.

V glavni vlogi bomo lahko videli Amy Adams, za katero pa to ne bo prvo srečanje z nezemljani, saj je nekaj takega že doživela v Jeklenem možu, kjer je upodobila novinarko in Supermanovo ljubezen Lois Lane. Tokrat zagotovo ne bomo priča ekscesnim bitkam, kot je bilo temu tako v filmu Zacka Snyderja, saj gre pričakovati počasnejši tempo, kot je to tudi v režiserjevi navadi. Poleg nje bo mogoče zaslediti še Jeremyja Rennerja, ki po napovedniku sodeč tokrat ne bo uporabljal loka kot komunikacijsko sredstvo z nezemljani, Foresta Whitakerja v vlogi vojaškega generala in Michaela Stuhlbarga (Steve Jobs, Zresni se), ki naj bi stopil v čevlje obveščevalnega agenta.

Scenarij je spisal Eric Heisserer, ki stoji za preddelom Stvora, petim delom franšize Brez povratka in trenutno zelo aktualno grozljivko Lights Out. Proračun filma je zavidljivih petdeset milijonov dolarjev, bo se pa Villeneuve moral znajti brez odličnega direktorja fotografije Rogerja Deakinsa (Skyfall, Ni prostora za starce), ki ga bo nadomestil Bradford Young (Selma, A Most Violent Year), medtem ko bo za glasbo zopet poskrbel Islandec Jóhann Jóhannsson, avtor glasbe pri že omenjenim Sicariu.

Mnogi že nestrpno čakajo na nadaljevanje kultnega filma Iztrebljevalec (Blade Runner), katerega bo prav tako režiral Villeneuve, tako da so mnogi Arrival označili, kot za nekakšen testen poligon, pred največjim izzivom Kanadčanove kariere. Medtem, ko je Prihod, kot bi se film tudi lahko imenoval, napovedan za letošnji oktober (žal tudi še ne za slovenski trg), je prej omenjeno nadaljevanje Iztrebljevalca, v katerem se bo zopet vrnil Harrison Ford, pripravljeno za skorajda eno leto kasneje.

arrival, denis villeneuve, amy adams, jeremy renner, triler, znanstvenafantastika. forest whitaker,

Režiser Denis Villeneuve se bo tokrat moral znajti brez odličnega direktorja fotografije Rogerja Deakinsa.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x