Znano je, da se Ridley Scott (zopet) vrača k franšizi Osmi potnik, saj je že posnel Prometeja (Prometheus, 2012), prvi film nove trilogije o sovražnem ksenomorfu. Po mnogih kritikah, da se je film iz leta 2012 vse preveč otepal mitologije Osmega potnika, se je Scott odločil, da popravi to napako, kar je razvidno že iz prvega napovednika za njegov najnovejši film.

Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant) bo pripovedoval zgodbo posadke kolonialne ladje Covenant, ki pristane na sicer čudovitem, toda sovražnem planetu, kjer naletijo na androida Davida (Michael Fassbender), enega od dveh preživelih članov odprave Prometej, ki je doživela svoj konec v prejšnjem filmu. Scott je v ta namen zbral izredno pestro igralsko zasedbo, kjer lahko najdemo Katherine Waterston (Magične živali), ki utegne postati “nova Ripley”, Dannyja McBrida (Konec je tu), voznika ladje, Billyja Crudupa (Varuhi), sicer kapitana odprave, in enega ter edinega Jamesa Franca (Zadetki: Ananas ekspres), ki je nekako našel pot do tega filma. Kot je bilo že prej omenjeno, bomo zopet lahko spremljali tudi povratnika iz Prometeja, Michaela Fassbenderja, ki se bo spopadel z dvojno igralsko vlogo, in Noomi Rapace, glavno junakinjo omenjenega filma.

Franšiza Osmi potnik se že vse od nastanka drugega dela, ki ga je posnel James Cameron, ubada z iskanjem nove smeri, ki bi zadovoljila tako kritike kot gledalce, saj so mnogi nadaljnji projekti grdo pogrnili pri sprejemu med oboževalci. Veteranski režiser Ridley Scott si je tako zadal nalogo, da serijo filmov popelje na pota stare slave, pri tem pa je tudi izrinil južnoafriškega režiserja Neila Blomkampa, ki je pripravljal novo nadaljevanje prej omenjenega Osmega potnika 2 (Aliens). Ustvarjalci sicer obljubljajo obilico strahu, saj naj bi film konkretno opravičil cenzorsko oznako R. Premiera je napovedana za maj prihodnje leto in upajmo, da po ogledu filma ne bomo izrekli citata vojaka Hudsona iz drugega dela: “Game over, man! Game over!”

aliencdanny

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x