Leta 2008 je izšel film, ki ga v Sloveniji poznamo pod imenom Pošastno (Cloverfield). Sledil je petim mladim Newyorčanom, ki so se poskušali skriti pred strahovito pošastjo, ki je pričela uničevati njihovo mesto. Pošastno bi najlažje opisali kot mešanico med Čarovnico iz Blaira in Godzilo. Film je posnet v “found footage” stilu, kar je novost za filme, ki vključujejo uničevalne pošasti. Film so kritiki in gledalci pohvalili zaradi njegove originalnosti in napetosti, po osmih letih pa smo dobili prvi napovednik za njegovo nadaljevanje.

cloverfield, čarovnica z blaira, paranormalno, vojna zvezd, Abrams, 10 Cloverfield Lane, Mary Elizabeth Winstea, napovednik, John Goodman, 2016, zf, grozljivka, Napovednik: 10 Cloverfield Lane

Iz leve proti desni: John Gallagher Jr., Mary Elizabeth Winstead in John Goodman.

Režiser Vojne zvezd: Sila se prebuja in producent filma Pošastno, J.J. Abrams, je projekt varoval v strogi tajnosti, prvotno pa je bil poimenovan Valencia. Danes je Abramsova produkcijska hiša, Bad Robot, razkrila novo ime projekta: 10 Cloverfield Lane. Po Abramsovih komentarjih sodeč novi film ni pravo nadaljevanje prvega, vendar je vsekakor povezan z njim. V napovedniku je zelo malo dialogov in tudi o zgodbi ne izvemo veliko. Vse kar vemo je, da se mlada najstnica po avtomobilski nesreči znajde v kleti moškega, ki ji trdi, da je zunanji svet opustošen zaradi atomskih bomb. Izgleda tudi, da se tokrat niso odločili za uporabo “found footage” stila. Na filmskem platnu bodo nastopili Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim proti svetu), John Goodman (Argo) in John Gallagher Jr (Uredništvo). Režiral bo Dan Trachtenberg. Izid je napovedan za 11. marec 2016.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x