Leta 1986 je režiser Tony Scott s takrat vročim novincem Tomom Cruiseom v glavni vlogi  lansiral film, ki je ustvarjalcem pirnesel zajeten kupček denarja, skozi leta pa si je med oboževalci pridobil kultni status. Le kdo se ne spomni legendarne uverture Steva Stevensa, prijateljstva med “Maverickom” in “Gooseom”, rivalstva z “Icemanom”, prelestne “Charlie” in simpatičnega “Viperja”?

Že nekaj let se je sicer šušljalo o nadaljevanju, ki pa je po Scottovem samomoru leta 2012 postalo manj verjetno. Kljub vsemu ideja ni zamrla in studio Paramount je pred kratkim napovedal, da bo nadaljevanje z naslovom Top Gun: Maverick na velika platna priletelo 12. julija 2019. Zgodba bo govorila o nekakšnih “poslednjih Mohikancih” v dobi, kjer zračno vojskovanje prevzemajo iz daljave upravljani leteči stroji oz. droni. Naslovno vlogo bo seveda prevzel Tom Cruise, ni pa še jasno, ali se mu bo pridružil še kdo iz originalne ekipe. Val Kilmer je sicer izrazil željo po sodelovanju, a zaenkrat še nič ni uradno, je pa znano ime režiserja. Za kamero se bo namreč postavil Joseph Kosinski, poznan predvsem po režiji znanstvenofantastične Pozabe (Oblivion, 2013), kjer je v glavni vlogi zaigral prav Cruise.

Zaenkrat toliko, o vseh svežih novicah iz postopka produkcije pa vas bomo obveščali sproti!

Se bosta vrnila tudi Tom Skerritt in Val Kilmer?

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x