Po slabih dveh letih se je na male ekrane vrnil tudi HBO-jev spektakel Westworld, ki velja za potencialnega naslednika Igre prestolov (Game of Thrones, 2011 – ). Prva sezona je bila nekakšna uvertura v svet serije, ki je postavila šahovske figure na svoja mesta in z drugo sezono se bo igra pravzaprav začela.

Druga sezona se nadaljuje točno tam, kjer se je prva končala, saj spremljamo prve ure po pokolu in pot glavnih likov serije. Zdi se, da je štafeto pripovedovalca Dolores predala Bernardu, ki ga spremljamo tudi v časovnici, ki se odvija dober teden po incidentu, saj so na otoku (ki se sodeč po enem izmed dialogov nahaja nekje v Aziji) že prisotne vojaške sile podjetja Delos, ki želi počistiti nered, a tudi uveljavljati svoje interese glede dragocenega znanja o umetni inteligenci, ki se ga posedujejo gostitelji. Gledalcem je tudi razkrito, da je podjetje ves čas zbiralo DNK in shranjevalo izkušnje gostov v parku in tu gotovo lahko najdemo sorodnosti s trenutno aktualnim Facebookom in uhajanjem zasebnih podatkov. Določene smernice so torej podobne kot v prejšnji sezoni. Spremljali bomo več različnih časovnic, podatke pa nam posreduje ne najbolj zanesljiv pripovedovalec (Bernard) kar pušča ogromno prostora za možna presenečenja.

P.S. V današnji epizodi nam je bil tudi razkrit podatek, da obstaja najmanj šest različnih parkov, toda ti so med seboj dovolj dobro ločeni. Glede na napovednike bomo v letošnji sezoni priča vsaj t.i. Shogun Worldu.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x