Najnovejša epizoda Westworda se začne tako, da gledalec še kakih pet minut ni prepričan, če je slučajno prišlo do napake in gleda neko povsem drugo serijo. Toda kaj kmalu postane jasno, da gledamo dogajanje v enem izmed ostalih šestih Delosovih parkov. Kot pravi uradna spletna stran serije, ta park nosi ime The Raj in je poleg Shogun Worlda, že druga podružnica Westworlda. Ob koncu epizode končno tudi vidimo prvi obris parka japonskih samurajev, toda ne prehitevajmo.

Tokratna epizoda je nekakšen preplet večih poti, saj Charlotte in Bernard končno odkrijeta Petra Abernathyja, Doloresinega očeta in gostitelja, ki nosi dragoceno skrivnost za podjetje. Toda še preden Charlotte dokončno dobi Petra v svoje kremplje, se mora soočiti z Dolores in vojsko konfederalcev. To pripelje do največje akcijske scene v seriji dosedaj in prikaže še dodatno krutost Dolores, s katero se (tiho) ne strinja tudi Teddy. Charlotte skupaj z Delosovo vojsko uspe pridobiti Aberathyja, medtem ko Bernard ob bližnjem srečanju z gostiteljico Clementine omedli. To je še bolj zanimivo ob kratkem izlet v kasnejšo časovnico, kjer izvemo, da je Charlotte izgubila svojega dragocenega gostitelja, obenem pa je presenečena, da je Bernard še vedno živ.

Na drugi strani Maeve nadaljuje svoje iskanje hčerke, ki jo pripelje do soočenja z Indijanci (ki jo imajo še vedno v spominu zaradi dogodkov iz preteklosti). S pomočjo zvestega Hectorja ji uspe pobegniti pred njimi, toda ne pred nadležnim Leejem in ob tem se sprašujemo zakaj so se ustvarjalci odločili, da ga obdržijo v drugi sezoni. Za nameček skupinica sreča še nesposobnega uslužbenca parka Felixa, ki je tudi krivec za vso dogajanje okoli Maeve. Še dobro, da na koncu Maeve zaide v Sho-gun world in tako dvigne zanimivost njene podzgodbe.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x