Druga epizoda nove sezone pravzaprav služi kot zgodba o izvoru parka, saj nas dogajanje popelje še dlje v preteklost in tudi prvič izven meja parka. Tam spremljamo dve zgodbi in sicer Dolores ter Arnolda (še preden je postal Bernard?), ki sta šla na t.i. testno vožnjo po mestu, saj se v ozadju pripravlja tisti glavni dogodek in sicer predstavitev robotov investitorjem, med katerimi je tudi Logan Delos (Williamov partner iz prve sezone). Ta je povsem navdušen nad prikazanim in posledica tega je dogajanje prve sezone.

Dogajanje se premakne tudi na nekaj let kasneje oz. natančneje mesece po prvi Williamovi pustolovščini v parku. William uspe prepričati Loganovega očeta, da vložijo v park, saj jim bo ta omogočal raziskovati človekovo pravo naravo in tu že lahko najdemo prve zametke beleženja DNK-ja in izkušenj gostov, ki sta bila razkrita v prejšnjem delu ter aktualnost z afero Facebooka, ki polni časopise v zadnjem mesecu.

Kaj pa sedanjost Westworlda? William oz. Mož v črnem nadaljuje svoje iskanje končne igre, ki naj bi mu jo pripravil že pokojni Ford. Priča pa smo tudi srečanju Dolores in Maeve, ki imata svoje motive. Slednja namreč sproži pomisleke med Doloresinimi priležniki, da pravzapav niso svobodni, saj ji le slepo sledijo. Dolores nadaljuje z zbiranjem vojske “zombi robotov”, ob koncu epizode pa še razkrije, da je pravzaprav v lovu “za najmočnejšim orožjem”. Le kaj bi to lahko bilo?

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x