HBO-jevim naročnikom je bila te dni servirana tudi nova stripovska serija Kripton, ki se odvija na domačem planetu slavnega Kal-Ela oz. Supermana, kot je znan nam Zemljanom. Za njo stoji David S. Goyer, ena pomembnejših figur trenutne ere superjunakov, saj se je kot scenarist podpisal pod Blada (1998), trilogijo Vitez teme, Jeklenega moža (2013) in Batmana proti Supermanu (2016). Serija je časovno postavljena v preteklost, kjer spremljamo Supermanovega dedka Seg-Ela, ki skuša povrniti čast družini El.

Prva sezona bo vsebovala deset epizod, toda priznam da dlje od prve ne nameravam iti. Morda nas je zlata doba televizije razvadila, toda Kripton je izredno slabo spisana in odigrana serija, ki namesto igralcev vsebuje manekene in tako izpade poceni ter otročje. Supermanovim oboževalcem se torej zadnja leta ne piše nič dobrega, saj je to nova blamaža po Cavillovih računalniško odstranjenih brkih. Tako se veliko raje z očali nostalgije spominjam serije Smallville (2001-2011), ki resda ne spada med najkvalitetnejše, toda njen Lex Luthor je še do danes nepresežena upodobitev lika. V plus Kriptonu štejem le upodobitev zlikovca Brainiaca, ki je zelo zvesta stripom.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me