Na 42. filmskem festivalu v Telluridu (Colorado, ZDA) se je predpremierno, kot “work in progress”, predstavil nov filmski projekt angleškega režiserja Dannyja Boyla – Steve Jobs – z Michaelom Fassbenderjem v glavni vlogi. Film je trenutno v fazi post-produkcije, svojo premiero pa bo doživel 3. oktobra v New Yorku. Nastal je na podlagi knjižne uspešnice Walterja Isaacsona, scenarij pa je spisal Aaron Sorkin. Vrti se okoli treh pomembnih produktov (Macintosh, NeXT cube in iMac), ki so močno zaznamovali Jobsovo kariero, lansiral pa jih je med letoma 1984 in 1998. Zveneča igralska imena filma so Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels in Michael Fassbender. Prav slednji je po predvajanju filma v Telluridu požel val odobravanja, med drugim o tem poročata Variety in The Hollywood reporter.

Fassbender se je tako postavil ob bok Johnnyju Deppu in lanskemu dobitniku Oskarja za glavno moško vlogo, Eddieju Redmaynu. Ta sta na filmskem festivalu v Benetkah predstavila svoja nova filma Black Mass in  The Danish Girl ter za svoje delo prejela visoke ocene. Predvsem Depp, ki ga zadnja leta na žalost oz. na srečo (kakor za koga in kakor pogledaš) poznamo predvsem po nekoliko pravljično obarvanih karakternih vlogah, je prejel eno najboljših ocen v karieri do sedaj. Na drugi strani bi bil Eddie Redmayne prvi igralec po Tomu Hanksu (in četrti v zgodovini nagrad), ki je Oskarja dobil dve leti zapored. Že legendarnemu Hanksu je to uspelo na podelitvah leta 1994 in 1995.

Se bo Eddie Redmayne zapisal v zgodovino?

Se bo Eddie Redmayne zapisal v zgodovino?

Vsekakor bo dirka za glavno moško vlogo zanimiva tudi v bodoče, saj še čakamo premiero filmov kot sta The Revenant, kjer poleg Toma Hardyja igra tudi dosedanji osmoljenec Oskarjev Leonardo DiCaprio, in The Program, v katerem bo kot Lance Armstrong poizkušal prepričati Ben Foster.

O avtorju

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
2 komentarjev
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Michael Fassbender vstopa v dirko za oskarja […]

trackback

[…] je že naslednji napovednik za najnovejši film Dannyja Boyla Steve Jobs. Sodeč po prvih kritiških odzivih bo to eden najboljših filmov leta, ki je podkrepljen z izjemno Fassbenderjevo predstavo v naslovni […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x