Matthew McConaughey, Idris Elba in … Stephen King? Sliši se odlično. Igralca bosta namreč zaigrala v novi adaptaciji pisateljevega dela. Tokrat gre za serijo knjig z imenom The Dark Tower, ki jo King sam smatra za svoj “opus magnum”, novico pa je objavil kar na svojem Twitter profilu. Film bo najverjetneje režiral Danec Nikolaj Arcel (Dekle z zmajskim tatujem, Kraljevska afera) po tem, ko sta bila za to nalogo prvotno mišljena J. J. Abrams (Vojna zvezd: Sila se prebuja) in Ron Howard (Čudoviti um). Slednji bo zdaj projekt produciral. Serija The Dark Tower, žanrsko fantazijski vestern z elementi grozljivke, (trenutno) vsebuje osem knjig. Prva, z naslovom The Gunslinger, je izšla leta 1982, zadnja, The Wind Through the Keyhole, pa pred štirimi leti. Elba naj bi zaigral protagonista serije, Rolanda Deschaina, McConaughey pa Randalla Flagga, ki je v osnovi njen antagonist. Studio Sony, ki bedi na projektom, si glede na velika imena in število knjig verjetno obeta franšizo. Do zdaj je bilo ekraniziranih kar nekaj Kingovih del, med njegove najbolj znane prenose na filmski trak pa spadajo Sijanje, Kaznilnica odrešitve, Zelena milja in Misery, nagrajen z oskarjem za najboljšo igralko v glavni vlogi, ki ga je pred četrt stoletja domov odnesla Kathy Bates.

Projekt deluje zanimivo in pri Filmstartu ga bomo budno spremljali, šele po ogledu filma, ki naj bi v kinematografe prišel naslednje leto, pa bomo lahko presodili, ali smo dobili na novo definiran format vesterna, ali pa zgolj nadaljevanje Kavbojev in vesoljcev.

Ljubljenec Hollywooda, pisatelj Stephen King.

Ljubljenec Hollywooda, pisatelj Stephen King.

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x