Franšiza Vojna zvezd je dobila novo okrepitev, saj se ji bo pridružila zvezdnica serije Igra prestolov (Game of Thrones), Emilia Clarke. Ta bo nastopila v prihajajočem samostojnem filmu Hana Sola, ki pa zaenkrat še nima naslova. Kot je že dalj časa znano, bo Lucasfilm, ki sedaj spada pod okrilje Disneyja, poleg trilogij produciral tudi samostojne pustolovščine, prvo med njimi, Rogue One, pa bomo videli že letos decembra.

Vloga britanske zvezdnice je zaenkrat še skrivnost, toda glede na njen renome gre pričakovati, da bo ta dokaj pomembna. To pa ne bo prvi filmski izlet mlade Britanke, saj je lani nastopila v zadnjem Terminatorju, in sicer v vlogi ikonične Sarah Connor, a se je film izkazal za finančno in kritiško polomijo, ki je najverjetneje vsaj za nekaj časa pokopala franšizo. Je pa bila toliko bolj uspešna letos, saj smo jo videli v romantični komediji Ob tebi (Me Before You), ki kritikov sicer ni impresionirala, se je pa toliko bolj izkazala na blagajnah in med občinstvom, saj je film tudi v Sloveniji doživel dober odziv.

Emilio Clarke je že nekaj let ljubljenka občinstva priljubljene HBO-jeve serije.

Emilia Clarke je že nekaj let ljubljenka občinstva priljubljene HBO-jeve serije.

Po tem, ko so po dolgih mesecih avdicij le izbrali novega Hana Sola v obliki igralca Aldena Ehrenreicha, odkritja letošnjega filma bratov Coen Ave, Cezar! (Hail, Caesar!), je film zaenkrat še v fazi predprodukcije, saj je premiera napovedana za 25. maj 2018. Poleg Clarkove pa se je pred časom filmu pridružil še igralec in komik Donald Glover, ki bo upodobil mlajšo verzijo Landa Carlissiana, dolgoletnega Hanovega prijatelja in predhodnega lastnika ladje Milenijski sokol. Po besedah ustvarjalcev naj bi gledalci na lastne oči videli, kako se je to pravzaprav zgodilo, v filmu pa bo prisoten tudi Chewbacca, tako da bomo najverjetneje priča tudi njegovi izvorni zgodbi.

Film bosta režirala Christopher Miller in Phil Lord, avtorja uspešnic Lego film (The Lego Movie), 21 Jump Street: Mladeniča v modrem in 22 Jump Street: Mladeniča na faksu, medtem ko bosta za scenarij zadolžena Lawrence in Joe Kasdan. Ali bo ekipa uspela prepričati še tako nejevernega pripadnika Vojne zvezd, pa bomo videli čez dve leti.

Donalda Gloverja smo lahko lani videli v Marsovcu (The Martian).

Donalda Gloverja smo lahko videli v Marsovcu (The Martian).

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x