Tu je prvi napovednik za novo adaptacijo Shakespearovega Macbetha. Tokrat si bo krono nadel Michael Fassbender, ki izredno dobro vijuga med bolj komercialnimi projekti (franšiza Možje X) ter manjšimi filmi kot je njegov zadnji Slow West.

Zgodba govori o škotskem vojvodi Macbethu kateremu je prerokovano, da bo postal škotski kralj. S pomočje spletkarske žene to tudi postane, potem ko umori tedanjega kralja. Po napovedniku sodeč je film zelo dobro režiran in zelo spominja na serijo Igra prestolov (Game of Thrones), tudi zaradi same tematike.

Film je bil predvajan na festivalu v Cannesu kjer je prejel vzpodbudne odzive, toda v kinodvorane pa bo prispel šele oktobra tega leta. Poleg Fassbenderja je vlogo spletkarske Lady Macbeth odigrala Francozinja Marion Cotillard, ki ravno tako kot njen igralski kolega nastopa v različnih produkcijah, od domače Življenje v rožnatem (Le Vie en Rose) za katero je prejela oskarja do Nolanovih Izvora (Inception) in Vzpona temnega viteza (The Dark Knight Rises). Film je režiral Justin Kurzel, ki bo zanimivo oba igralca zopet vodil v prihajajočem filmu Assasin‘s Creed po istoimenskih videoigricah.

MacBethFassbender-xlarge

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

1
Pošlji komentar

avatar
1
0
0
 
0
Objavljen spored 26. Liffa! - FILMSTART.
  Subscribe  
novo najstarejše najbolj všečkano
Obvesti me
trackback
Objavljen spored 26. Liffa! - FILMSTART.

[…] z angleško govorečimi filmi in tako z velikim navdušenjem pričakujemo filma Sicario in Macbeth, ki sta edina letošnja celovečerca poleg Pobesnelega Maxa: Ceste besa (Mad Max: Fury Road) in […]