Kinodvorovega Filma pod zvezdami je morda konec, vendar imamo za vse željne podobne izkušnje dobro novico. Kinodvor je tokrat ponovno pripravil Letni kino na Kongresnem trgu, kjer si boste lahko ogledali tri brezplačne projekcije.

Prvi predvajani film, ki se bo v središču Ljubljane odvrtel 23. avgusta, nosi naslov Dolina miru. Če zanj še niste slišali: zgodba se tiče dveh sirot, ki sta med ameriškim bombardiranjem slovenskega mesta izgubili starše. Odločita se poiskati dolino, kjer vlada mir, pri cilju pa jima je odločen pomagati ameriški pilot Jim. Tako si boste imeli priložnost ogledati premiero restavrirane in digitalizirane oblike filma Franceta Štiglica, ki ima pokroviteljstvo predsednika države ob petindvajsetletnici Republike Slovenije in šestdesetletnici samega filma. Glavnemu igralcu, Johnu Kitzmillerju, je film prinesel tudi nagrado za najboljšo moško vlogo v Cannesu.

dolina miru, fantastic mr. fox, čudoviti lisjak, kinodvor, letni kino, letni kino na kongresnem trgu, wes anderson, obletnica, kino na prostem, film pod zvezdami, dogodek, prireditev

Naslednji večer sledi film kultnega režiserja Wesa Andersona, ki je leta 2014 navdušil občinstvo in kritike s filmom Grand Budapest Hotel. Četrtkov film se imenuje Čudoviti lisjak, ki je animirana priredba literarne klasike angleškega pisatelja Roalda Dahla. V filmu spremljamo pretkanega lisjaka, glas mu posoja George Clooney, ki je v zameno za udoben družinski sij za seboj pustil tatinsko življenje. Predstava je poklon stoletnici Dahlovega rojstva.

V zadnjem filmu, ki bo predvajan 25. avgusta, pa boste imeli priložnost videti, kako so ti izgledali med samimi začetki filmske industrije. Nemi film, ki nosi ime Rešitev v zadnjem trenutku, bo v živo na klavirju spremljal Neil Brand, eden vodilnih spremljevalcev nemih filmov. Rešitev v zadnjem trenutku je komična klasika, ki je igralca Harolda Lyoda izstrelila med največje filmske zvezde.

dolina miru, fantastic mr. fox, čudoviti lisjak, kinodvor, letni kino, letni kino na kongresnem trgu, wes anderson, obletnica, kino na prostem, film pod zvezdami, dogodek, prireditev

Vse omenjene predstave, posvečene pomembnim obletnicam in dogodkom v mestu in filmu, si lahko brezplačno ogledate na Kongresnem trgu ob 21. uri. Za več informacij o predstavah in sami prireditvi ste vabljeni, da si preberete objavo na Kinodvorovi spletni strani.

O avtorju

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x