V tokratnem prispevku predstavljamo ameriškega igralca, ki si ga je večina nas najbolj zapomnila po vlogi Rena Rainesa v seriji Odpadnik (Renegade, 1992-1997).


Lorenzo Fernando Lamas se je rodil 20. januarja 1958 v idilični kalifornijski Santa Monici. Njegov oče je bil argentinski igralec Fernando Lamas, njegova mati pa je norveško-ameriška igralka Arlene Dahl. Mali Lorenzo je odraščal v okolju, kjer je bilo srečevanje z znanimi igralci tistega čas del vsakdana in tako je že pri 10-ih letih debitiral na velikem platnu. Kot 13-letnik se je z družino preselil v New York. Manj znano je, da je igralec ponosen lastnik dveh črnih pasov, v karateju in v taekwondoju, še manj znano pa dejstvo, da je v stranski vlogi nastopil v uspešnici Briljantina (Grease, 1978).

V družbi Olivije Newton-John na snemanju Briljantine.

Sledile so gostujoče vloge v številnih polpozabljenih ameriških serijah, leta 1980 pa je uspešno opravil avdicijo za prihajajočo “žajfnico” Falcon Crest (1981-1990), kjer je vseh devet sezon upodabljal Lancea Cumsona, mladega playboya in vnuka glavne (anti)junakinje. Vloga mu je prinesla celo nominacijo za zlati globus, kar je precejšen kontrast kasnejši nominaciji za zlato malino. V 90-ih se je preizkusil v več nizkokategornih akcijskih filmih, kjer pa je bolj kot igralske sposobnosti do izraza prišlo njegovo znanje borilnih veščin …

Ekipa serije Falcon Crest. Lamas skrajno desno.

Leta 1992 je kot Reno Raines, po krivem obdolženi policist in aktualni lovec na glave, pričel sago o Odpadniku. Le kdo se ne spomni uvodne špice, s plameni okrašenega čoperja, Bobbyja Sixkillerja, njegove svetlolase sestre in pokvarjenega Dixona? Po koncu serije pet let kasneje je nadaljeval z vlogami v nizkoproračunskih in slabo uspešnih streljačinah-tepačinah, trpelo pa ni tudi delo na televiziji. Tako je od leta 2004 pa do leta 2007 igral v limonadi Drzni in lepi (The Bold and The Beautiful, 1987-).

Ta slika vam je gotovo znana? Odpadnik.

Kasneje je zajadral na odrske deske, kjer je med drugim zaigral siamskega kralja Mongkuta v predstavi The King and I, kar bi lahko označili za svojevrstno žalitev legendarnega Yula Brynnerja, ki je za taisto vlogo prejel tonyja in oskarja. Leta 2009 je nastopil v filmu iz serije Mega Shark, in sicer v Mega Shark Versus Giant Octopus. Istega leta je štartal z lastnim družinskim resničnostim šovom Leave It to Lamas, ki pa je doživel samo eno sezono (pa še to je bilo verjetno preveč). V tekočem desetletju se je pojavil v nekaj resničnostih šovih oz. oddajah, med drugim v sedmi sezoni Slavnega vajenca (The Celebrity Apprentice, 2008-), kar je dovolj jasen pokazatelj tega, v kakšnem stanju oz. nestanju se nahaja njegova kariera. Za “piko na i” je pred dvema letoma nastopil v filmu Sharknado 3: Oh Hell No!, kar je bil verjetno tudi dobesedni izustek javnosti na novico o njegovem izidu. Delo sicer pripada seriji filmov Sharknado, še eni velecenjeni franšizi o morskih psih …

Ekipa slavnih vajencev. Pogled usmerite navzgor in levo.

Trenutno nastopa v resničnostnem šovu Battle of the Network Stars, kjer se v različnih športnih disciplinah ekipno meri z drugimi igralci, vsi so namreč razporejeni v tematske skupine. Lamas pripada skupini “Cops” (“Policisti”). Poleg tega si kruh služi tudi kot pilot helikopterja, organizira namreč prevoze izletnikov od Los Angelesa do Velikega kanjona. In, upamo, tudi nazaj. Igralec je poročen že petič, skupno pa ima pet otrok. Za potrebe zadnje poroke se je leta 2011 odločil, da svoj priimek spremeni v Lamas-Craig, razlog za to odločitev pa je dokaj zabaven. Njegova trenutna izbranka, Shawna Craig, se namreč ni želela imenovati praktično enako kot Lamasova bivša žena, Shauna Sand, ki je po ločitvi obdržala priimek Lamas. Ni kaj, iznajdljiv poba!

Sveža fotografija. Battle of the Network Stars. Aja, drugi z desne.

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me