Pred nami je nov teden za rubriko Kino ta teden, ki jo vodita ustvarjalca YouTube kanala harb2harb. Če imate otroke, vas bodo seveda zvlekli v kino gledati Avtomobile 3, ki uspejo nekoliko popraviti vtis po neposrečenem drugem delu, čeprav so še zmeraj med slabšimi filmi studia Pixar. Malenkost starejši oboževalci jeklenih konjičkov in vratolomnih kaskaderskih podvigov pa boste prišli na svoj račun s filmom Višja prestava, ki je videti kot evropska različica Hitrih in drznih. Hkrati je že tretji film s Scottom Eastwoodom v kinu v roku enega leta.

Zgodovinska drama Churchill z Brianom Coxom v glavni vlogi se trudi ponoviti uspeh Kraljevega govora, medtem ko ima francoska romantična drama Spomini na ljubezen povsem drug fokus, čeprav je postavljena v približno isto zgodovinsko obdobje. Nekoliko bolj nazaj in precej bolj vzhodno pa se odvije zgodba samurajskega trilerja Zatoichi, ki ga bo v Kinoteki spremljalo še predavanje. Nikakor ne gre zamuditi tudi Festivala migrantskega filma, ki poteka na različnih lokacijah po vsej državi.

O avtorju

Igor Harb

Filmski kritik Vikenda, priloge Dela in Slovenskih novic, in soavtor YouTube kanala harb2harb in spletne strani harb.si.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

Obvesti me
avatar
wpDiscuz

Ostanite redno obveščeni!

Prijavite se na e-novičke Filmstart in ostanite redno obveščeni o najnovejšem dogajanju v svetu filmov!

Uspešno ste se prijavili na naše E-novičke!