Pozor: Besedilo vsebuje spoilerje, kateri lahko vplivajo na izkušnjo ob gledanju filma Prometej.

Bilo je že kar nekaj govora o velikem številu sprememb v franšizi Osmi potnik, ki jo čaka prebujenje v prihodnjih letih. Sprva je bilo mišljeno, da se bo serija filmov nadaljevala pod režijo Neila Blomkampa (Območje 9, Chappie) in da nadaljevanje Prometeja bolj ali manj ne bo ugledalo luči sveta. Toda legendarni režiser Ridley Scott, ki se je na filmski zemljevid vpisal ravno s prvim Osmim potnikom, ima drugačne načrte. Blomkampov film je pomaknjen na stranski tir, Scott pa se bo lotil kar treh nadaljevanj Prometeja, ki bi se ob koncu zadnjega filma lepo povezala s prvim filmom te legendarne franšize.

alien-covenant-logo

Že sam naslov filma je bil deležen kar nekaj sprememb in na koncu so se ustvarjalci zadovoljili z naslovom Alien: Covenant. Zgodba se bo osredotočala na novo ladjo, ki bo iskala ostanke ekipe, ki je doživela klavrni konec v Prometeju. Tako bodo naleteli na domači planet Inženirjev, na katerega se je ob koncu prvega filma odpravila edina preživela človeška članica posadke Elizabeth Shaw, ki jo je upodobila Noomi Rapace, vendar je bila črtana iz predvidenega nadaljevanja in je tako v filmu ne bomo videli. Glavna vloga bo tako zaupana Katherine Waterstone (Inherent Vice, Steve Jobs), ki bo stopila v čevlje povsem novega lika. Od starih obrazov bomo videli le povratek Michaela Fassbenderja v vlogi androida Davida in govorice pravijo, da bo imel irsko-nemški igralec kar dvojno vlogo, saj bo eden izmed androidov na Covenantu in tudi ostanek Davida iz prvega filma.

Snemanje filma se bo začelo letos v Avstraliji in režiser Scott je že povedal, da bodo najverjetneje tudi v filmu povečini nastopali avstralski igralci. Izbira je kar velika, saj če omenimo le nekaj znanih imen, lahko med njimi najdemo imena, kot so Hugh Jackman, Joel Edgerton, Hugo Weaving, Eric Bana in mnoga druga. Premiera filma v ZDA je napovedana za 6. oktober 2017.

Katherine Waterstone smo lahko videli ob boku Joaquina Phoenixa v filmu Inherent Vice.

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x