Kdo bi si mislil na začetku letošnjega poletja, da bo že četrto nadaljevanje Jurskega parka iz leta 1993 prineslo že v prvem vikendu tako veliko denarja v blagajne. Novi film o dinozavrih s Chrisom Prattom v glavni vlogi je namreč podrl rekord kar se tiče zaslužka v prvem vikendu v ZDA, nekaj kar niso napovedavali niti najbolj optimistični analitiki.

Film je tako preskočil Maščevalce (The Avengers) iz leta 2012 in njihov rekord 207,438,708 miljonov dolarjev. Jurski svet je k tej številki še nekaj dodal in je tako pristal na gromozanskih 208.8 milijona dolarjev. Tudi drugod po svetu se je film izjemno dobro odrezal in tako presegel zaslužek zadnjega Harrya Potterja (483.2 milijona dolarjev). Po prvih ocenah je film zaslužil čez 500 milijonov dolarjev in je prvi film, ki je presegel to magično mejo v samo  prvih treh dneh.

Tako bo film zagotovo najbolj dobičkonosen letošnjega poletja (presenetljivo bo pustil za seboj tudi zadnje Maščevalce) in morda tudi celotnega leta. Največji konkurent bo zagotovo decembrska Vojna zvezd (Star Wars: The Force Awakens).

Filmu so zagotovo pomagale pozitivne kritike in dolgotrajno čakanje dolgotrajno čakanje na spodobno nadaljevanje, saj sta bila tako drugi kot tretji del franšize precejšno razočaranje. Film smo si ogledali tudi na Filmstartu in v kratkem lahko pričakujete tudi našo recenzijo.

Jurassic World

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x