Po blagajniškem uspehu prvega dela, ki je na račun studijske hiše Warner Bros. speljal kar 813 milijonov dolarjev, se ustvarjalci že pridno pripravljajo na stvaritev nadaljevanja. Na režiserskem stolčku bo ponovno sedel David Yates, ki je že stari znanec franšize, saj je pred prvim delom Magičnih živali poskrbel že za zadnje štiri filme v izvorni seriji. Koreografijo in dialoge likov pred kamero zopet upravlja J. K. Rowling, ki se je z vlogo scenaristke spoznala že lani.

Takrat smo že bili deležni omembe Albusa Dumbledora, preko katere smo izvedeli, da je bil poznejši ravnatelj Bradavičarke edini, ki se je, ko so zaradi zaenkrat še neznanega prestopka odločali, ali naj ga izključijo iz omenjene čarovniške izobraževalne ustanove, postavil na stran Salamandra Scamandra (Eddie Redmayne). V tokratnem delu pa bomo očitno videli tudi njegov mladi obraz. V izbiro igralca, ki bi predstavljal ta med oboževalci izvorne serije zelo cenjeni lik, so vložili kar precej truda. Zaradi posebne želje Rowlingove, da naj like v originalni seriji igrajo le britanski igralci, so se tudi tokrat držali tega načela in kolebali izključno med otoškimi mojstri igralske obrti. Na paleti so bili Christian Bale, Benedict Cumberbatch, Mark Strong in celo Jared Harris, sin Richarda Harrisa, kateri je pred Michaelom Gambonom obraz posodil ikoničnemu liku.

Jude Law Magične živali 2 Fantastične živali Fantastic beasts 2 Albus Dumbledore

Na koncu je padla odločitev, da svoj prostor v igralski zasedbi dobi Jude Law. 44-letni igralec, katerega veščine si lahko trenutno ogledamo v HBO-jevi seriji Mladi papež, kmalu pa ga bomo deležni tudi na velikih platnih, kjer se bo v prihajajočem filmu Kralj Artur: Legenda o meču podal na temno stran pravice, se je očitno zdel ravno pravšnji, da stopi v velike čevlje velikega lika, katerega sta upodobila velika igralca. Kako se bo znašel v čarovniškem svetu, ki mu preti zastrašujoči Grindelwald v podobi Johnnya Deppa, si bomo lahko ogledali novembra prihodnje leto.

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x