Najzabavnejši mojster borilnih veščin, kar jih premorejo velika platna, je od ameriške filmske akademije končno prejel častnega oskarja za življensko delo. Jackie Chan, najbolj znani hongkonški igralec in ljubljenec občinstva po celotnem svetu, je pri svojih 62 letih prejel sloviti zlati kipec, po katerem je hrepenel že dobrih pet desetletij. Da, prav ste prebrali. V prvem filmu je Jackie Chan nastopil že pri svojih rosnih šestih letih.

Od takrat dalje je za preko 200 filmov vztrajno prispeval znanje borilnih veščin, prikupen kitajsko-angleški naglas in svoje uboge kosti. Chan je namreč vse svoje vratolomne prizore odigral brez nadomestnega kaskaderja in si tako priboril premnogo zlomov in še več drugih manjših poškodb. Vse to pa bi verjetno počel z veliko manjšo vnemo, če ne bi pri 23-ih leti opazoval podelitve oskarjev, na kateri so prestižno nagrado podelili Sylvestru Stalloneju (sicer za scenarij). Tedaj se je odločil, da si tudi on nekoč želi doživeti takšno čast in očitno se z veliko mero požrtvovalnosti in odrekanj lahko doseže tudi to.

V svoji obrti je najverjetneje najbolj poznan po filmih iz franšiz Karate Kid, Ful gas, Kung fu panda in Polnočni obračun. Zagotovo pa se Chan zelo rad spominja tudi filmov iz začetkov svoje kariere, kot sta za primer Enter The Dragon in Fists of Fury, v katerih je sodeloval z legendarnim Bruceom Leejem. Poleg njega lahko v Chanovi karieri zagotovo najdemo še kopico uglednih igralcev, s katerimi je sodeloval, mnogi pa mu lahko le zavidajo obilno bero poznanstev, ki si jih je tekom plodne kariere nabral.

Jackie Chan Bruce Lee oscar oskar

O avtorju

Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x