Še manj kot teden dni nas loči do prvih projekcij filma Dežela La La (La La Land), ki se ta trenutek zdi kot eden največjih pretendentov za oskarja. V njem ima glavno vlogo kanadski igralec Ryan Gosling, režiral pa ga je Damien Chazelle, sicer znan po svojem zadnjem filmu Ritem norosti (Whiplash, 2014). Dvojec bo zopet združil moči in se odpravil na Luno, saj bo njun naslednji skupni projekt biografski film o astronavtu Neilu Armstrongu.

Ta bo osnovan po knjigi “First Man: The Life of Neil Armstrong”, ki jo je spisal James Hansen, v scenarij pa jo je predelal Josh Singer, soscenarist lanskega dobitnika oskarja za najboljši film V žarišču (Spotlight). Neil Armstrong je bil namreč pilot bombnika, ki pa je bil v šestdesetih letih prejšnjega stoletja rekrutiran s strani ameriške vesoljske agencije NASA, kjer je nato leta 1969 vodil odpravo na Luno in izrekel tiste slavne besede: “To je majhen korak za človeka, a velik skok za človeštvo”.  Film, ki bo nosil naslov First Man, se je sicer pripravljal že dlje časa, toda Goslingove obveznosti, kot je snemanje novega Iztrebljevalca, so snemanje odložile za dlje časa.

Produkcija filma naj bi se pričela v letu 2017 in glede na tematiko ter režiserja, ga utegnemo videti ob koncu leta, ko je lov na oskarje na vrhuncu.

dežela la la, la la land, ryan gosling, emma stone, damien chazelle, muzikal, priporočamo

Dežela La La je trenutno eden glavnih favoritov za oskarja.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x