Ali androidi sanjajo električne ovce? Odgovora na to vprašanje še zmeraj ne poznamo, a dobili smo informacije o najnovejšem Iztrebljevalcu (Blade Runner). Original iz leta 1982 je režiral vizionarski režiser Ridley Scott, ki nam je lani postregel s filmom Marsovec, ki je nominiran za oskarja. V Iztrebljevalcu Rick Deckart lovi t. i. replikante, robote s človeškim videzom in navadami, ki so pobegnili nazaj na Zemljo in se uprli svojim stvarnikom. Morda malo manj znano dejstvo o filmu je, da ime Rick Deckart ni naključje. Bežno se navezuje na slavnega francoskega filozofa Renéja Descartesa, ki je pisal o temah, kot sta kaj je biti človek in koncept človeškega telesa kot stroja. Kritiki so pohvalili vizualne učinke in zanimivo kompleksno zgodbo, mnogi akademiki pa še danes preučujejo film zaradi filozofskih vprašanj, ki jih je postavil o človeštvu in umetni inteligenci.

blade runner, iztrebljevalec, harrison ford, ryan gosling, ridley scott, sicario, marsovec, martian, 2016, zf, osmi potnik

Nadaljevanje bo režiral Denis Villeneuve, ki nas je lani navdušil s trilerjem Sicario, snemanje pa se bo začelo julija letos. Z njim bo tudi tokrat združil moči mojster fotografije Roger Deakins, ki je s Kanadčanom sodeloval že pri Ujetnikih (Prisoners). Scenarij je spisal scenarist originalnega filma, Hampton Fancher, ki mu je pri delu pomagal Michael Green, poznan po pisanju različnih televizijskih serij, kot so Seks v mestu, Smallville, Heroji, Kralji in Gotham. Točni datum začetka snemanja sicer za zdaj še ni znan. Zgodba se bo odvijala nekaj desetletij po originalnem filmu in Harrison Ford se bo ponovno vrnil kot Rick Deckard, lovec na replikante, vendar v filmu najverjetneje ne bo prevzel glavne vloge. Ford se tako zadnja leta posveča obujanju svojih najbolj znanih vlog, saj je poleg Indiane Jonesa v najnovejšem delu Vojne zvezd oživil še Hana Sola (film se še vedno predvaja v kinematografih). Zasedbi se bo pridružil tudi Ryan Gosling, ki tako utegne prevzeti breme glavnega junaka. Tudi ko beseda nanese na izid filma, nimamo oprijemljivih informacij, vendar bi, če bi ugibali, rekli, da bo verjetno izšel enkrat v letu 2018.

O avtorju

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x