Vsako leto se 4. julija v ZDA praznuje dan neodvisnosti, ker so na ta datum leta 1776 podpisali in sprejeli Deklaracijo neodvisnosti ZDA od Združenega kraljestva. Praznik se praznuje v vseh 50 zveznih državah, kjer prirejajo razne parade, koncerte, ognjemete in podobne množične dogodke. Dan neodvisnosti pa je tudi znanstvenofantastični akcijski film, ki ga je leta 1996 izdal studio Fox pod režisersko taktirko Rolanda Emmericha.

EXCLUSIVE - seen at the "Independence Day Resurgence" Global Production Event on Monday, June 22, 2015, in Albuquerque, New Mexico. (Photo by Eric Charbonneau/Invision for Twentieth Century Fox/AP Images)

20 let je minilo, odkar so vesoljci poskušali zavzeti naš planet, da bi pridobili naše bogate surovine. Človeštvo je vojno z vesoljci zmagalo, vendar vedno je ostajala možnost, da se bodo vrnili. Po napadu so nacije našega planeta združile moči, da zavarujejo Zemljo z novo tehnologijo, ki so jo za sabo pustile uničene vesoljske ladje. Vendar, po napovedniku sodeč, to morda ne bo dovolj.

Za nadaljevanje se ponovno vračajo Jeff Goldblum, Bill Pullman, Vivica A. Fox, Brent Spiner in ter Judd Hirsch. Žal pa se Will Smith (Žarišče, Podli fantje 1 in 2) , ki ga je vloga v originalnem filmu izstrelila med filmske zvezdnike, ne bo vrnil za nadaljevanje, saj je med časom snemanja tega filma, sodeloval z režiserjem M. Night Shyamalonom v kritično slabo sprejetem Čas po Zemlji. Novi igralci,  ki so dopolnili zasedbo so Liam Hemsworth (Igre Lakote: Upor, 2. del), Maika Monroe (The Guest, Zlo za petami, Joey King (Priklicano zlo) ter Sela Ward (Ni je več). Za režiserskim stolčkom bo ponovno sedel Roland Emmerich. Film ima načrtovan izid za 24. junij 2016.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me