Lahen tek po razvejanih jamskih rovih, v katerih smo iščoč starodavne skrivnosti pozabljenih civilizacij spoznavali zanimiv univerzum in sposobnosti ter talente naše plenilke grobnic, se je lahko v trenutku srečanja s tigri/volki/dinozavri spremenil v živčno obrambo in napeto iskanje kritja, ter poskušanje zadanja smrtne poškodbe krvoločni živadi. Ali pa je bilo potrebno za dosego odročne police, kjer nas je čakal ključen artefakt za nadaljevanje misije, s spretno koordinacijo in premišljenim zaporedjem pravilno opraviti z vsemi lijanami, starodavnimi lestvami, komajda še stoječimi podi in kupom drugih preprek.

Bo Alicia Vikander uspešno prenesla virtualni lik računalniške igre na velika platna?

Bo Alicia Vikander uspešno prenesla virtualni lik računalniške igre na velika platna?

Tako nekako je približno izgledalo življenje Lare Croft v računalniški igri Tomb Raider, ki je za osebne računalnike izšla že davnega leta 1996. Sledil ji je še nebroj nadaljevanj, nekaterih bolj drugih malce manj uspešnih. Po nekaj letih se je franšiza že tako razvila, da so se avtorji odločili, da je zrela na preskok na filmska platna. Kot ena redkih računalniških iger, ki se lahko pohvali z zglednim filmom posnetim po svoji predlogi, je porodila izid dveh filmskih adaptacij: Lara Croft – Tomb Raider (2001) in Lara Croft – Tomb Raider: Zibelka življenja (2003). V obeh je glavno vlogo Lare Croft (nekakšna ženska inačica Indiane Jonesa) odigrala seksapilna Angelina Jolie, ki je vlogi postavila precej visoke standarde in šele v tem tednu (13 let po izidu zadnjega filma in neštetih poskusih in namigovanjih o možni naslednici), se je končno našla nova pogumna igralka, ki si bo na svoje boke nadela značilen pas, na katerem ob vsakem boku na poteg izurjene roke čaka svoja nabita pištola. V vseh teh letih se je za igralko vloge šušljalo vse od debitantke lanskega leta v Vojni Zvezd: Sila se prebija – Daisy Ridley pa do Jennifer Love Hewitt, Nine Dobrev, Lyndsy Fonsece in Peyton List. Odkrito pa so vlogo že zavrnile Megan Fox, Christen Stewart in Olivia Wilde.

Nova upodobljevalka plenilke grobnic bo torej Alicia Vikander. V lanskem letu smo si jo zapomnili predvsem po vlogi super-napredne robotke Ave (Ex Machina),  vredno pa je omeniti tudi njeni vlogi v akcijski komediji Mož iz agencije U.N.C.L.E. in v biografski drami Dansko dekle.

Vloga, ki je Alicii VIkander v Danskem dekletu prinesla Oskarja za najboljšo žensko stransko vlogo

Vloga, ki je Alicii Vikander v Danskem dekletu prinesla Oskarja za najboljšo žensko stransko vlogo.

Za sodbo, ali bodo gledalci zadovoljni z novim obrazom in telesom Lare Croft ter ponovnim zagonom filmskega dela franšize pod producentsko taktirko Grahama Kinga, bo treba počakati še nekaj  let. Do tedaj pa bomo lahko Vikanderjevo videli še vsaj v Matt Damonovi akciji Jason Bourne in drami The Light Between Oceans.

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x