Trenutno najpopularnejša serija, Igra prestolov, je razširila zasedbo za 6. sezono in dobili smo dva potrjena igralca, ki se bosta vključila v fantazijski svet, ki ga je ustvaril avtor George R. R. Martin. Prvi oznanjeni igralec je britanec Ian Mcshane, ki smo ga lahko videli v zadnjem delu Piratov s Karibov, kjer je igral Črnobradca, v filmu John Wick ter v kritično zelo uspešni televizijski seriji Deadwood. Kakšna bo njegova vloga v Igri prestolov pa za zdaj še ni znano, vendar imamo oboževalci knjig svoja predvidevanja. Najverjetneje bo prevzel vlogo Randylla Tarlya. Oče Samwella Tarlya je bil večkrat omenjen v seriji in glede na pomembnost lika in izgled ter starost igralca, je McShanu vloga pisana na kožo. Manj verjetna teorija je, da bi prevzel vlogo Norega kralja, ki ga je Jaime Lannister ubil med Robertovim uporom. To pomeni, da bi igralec McShanovega kalibra imel le zelo majhno vlogo v obliki “flashback” prizora.

ian-mcshane

Katero vlogo bo prevzel britanski igralec Ian McShane?

Drugi igralec, ki se bo pridružil zasedbi, je šved Max Von Sydow, čigar filmografija je preobsežna, da bi začeli omenjati njegove filme, vendar ga boste lahko videli še letos v filmu Vojna zvezd: Prebujenje sile. Za razliko od McShana je za Sydowa potrjena vloga “trookega vrana”, ki smo ga lahko bežno videli na koncu 4. sezone, ko je Bran Stark vstopil v jamo, ki jo je iskal že dolgo časa. Brana Starka letos nismo videli, saj je njegova zgodba že prej dohitela to v knjigah, zato lahko pričakujemo veliko posvečenega časa interkacijam med njim ter Sydowom v 6. sezoni.

55bffa19fff2c16856a7b1f8_game-of-thrones-max-von-sydow-three-eyed-raven

Veteranski igralec Max Von Sydow bo prevzel mentorsko vlogo trookega vrana.

 

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] smo pri Filmstartu poročali o dveh verjetno največjih pridobitvah za serijo, Ianu McShaneu in Maxu von Sydowu. Medtem ko za […]

1
0
()
x