HBO- jeva serija, ki bazira na knjigah Georga R. R. Martina, je vzela televizijsko krono. Podelitev 67. Emmyjev, ki namreč veljajo za televizijsko inačico Oskarjev, je seriji prinesla skupno kar dvanajst kipcev. Štiri (najboljša televizijska drama, najboljši stranski igralec v televizijski drami, najboljša režija televizijske drame, najboljši scenarij za televizijsko dramo) je prejela na včerajšnji “Primetime” podelitvi, osem pa že 12. septembra na podelitvi za kategorijo “Creative Arts”. Dvanajst je za zdaj največje število Emmyjev, ki jih je kakšna serija odnesla v enem letu. Prejšnji rekord je petnajst let pripadal seriji West Wing, ki je leta 2000 prejela devet Emmyjev. Igra prestolov je bila letos nominirana kar štiriindvajsetkrat. Poglejmo si zmagovalce nekaterih kategorij:

Najboljša televizijska drama (Outstanding Drama Series): Igra Prestolov (Game of Thrones)

Najboljša televizijska komedija (Outstanding Comedy Series): Podpredsednica (Veep)

Najboljši glavni igralec v televizijski drami (Outstanding Lead Actor in a Drama Series): Jon Hamm za Oglaševalce (Mad Men)

Najboljša glavna igralka v televizijski drami (Outstanding Lead Actress in a Drama Series): Viola Davis za Kako se izmazati z umorom (How to Get Away with Murder)

Najboljši stranski igralec v televizijski drami (Outstanding Supporting Actor in a Drama Series): Peter Dinklage za Igro prestolov (Game of Thrones)

Najboljša stranska igralka v televizijski drami (Outstanding Supporting Actress in a Drama Series): Uzo Aduba za Oranžna je nova črna (Orange Is the New Black)

Najboljši glavni igralec v televizijski komediji (Outstanding Lead Actor in a Comedy Series): Jeffrey Tambor za Transparentno (Transparent)

Najboljša glavna igralka v televizijski komediji (Outstanding Lead Actress in a Comedy Series): Julia Louis-Dreyfus za Podpredsednico (Veep)

Najboljši stranski igralec v televizijski komediji (Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series): Tony Hale za Podpredsednico (Veep)

Najboljša stranska igralka v televizijski komediji (Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series): Allison Janney za Mamo (Mom)

Najboljša režija televizijske drame (Outstanding Directing for a Drama Series): David Nutter za Igro prestolov (Game of Thrones)

Najboljša režija televizijske komedije (Outstanding Directing for a Comedy Series): Jill Solloway za Transparentno (Transparent)

Najboljši scenarij za televizijsko dramo (Outstanding Writing for a Drama Series): David Benioff in D. B. Weiss za Igro prestolov (Game of Thrones)

Najboljši scenarij za televizijsko komedijo (Outstanding Writing for a Comedy Series): Simon Blackwell, Armando Iannucci in Tony Roche za Podpredsednico (Veep)

as

Gostitelj prireditve, Andy Samberg (levo).

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x