Eden največjih skladateljev filmske glasbe vseh časov, Hans Zimmer, je naznanil svojo upokojitev v žanru superjunaških filmov, kjer je v zadnjih petnajstih letih pustil velik vtis.

Oskarjevec pravi, da je enostavno izmučen in si želi v karieri posvetiti drugim žanrom. “S Chrisom (Nolanom) sva pred dvanajstimi leti ustvarila Batmana na začetku in nato nadaljevala s celotno trilogijo, vendar je to vzelo kar enajst let mojega življenja,” je Nemec povedal BBC-ju. Kasneje se je Zimmer lotil še Jeklenega moža, nazadnje pa smo ga lahko poslušali v filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice, kjer je združil moči s kolegom Tomom Holkenborgom (Pobesneli Max: Cesta besa), ki utegne v naslednjih filmih o DC-jevih stripovskih junakih samostojno nadaljevati delo 58-letnika.

Zimmer se bo v naslednjih letih posvetil glasbenim podlagam za filma Inferno, kjer bomo v vlogi kriptologa Roberta Langdona zopet videli Toma Hanksa, in Dunkirk, naslednji veliki projekt že omenjenega Christopherja Nolana, s katerim Zimmer redno sodeluje zadnjih petnajst let.

V Batmanu proti Supermanu je Zimmer spisal vse "himne" superjunakov z izjemo Batmana.

V Batmanu proti Supermanu je Zimmer spisal vse “himne” superjunakov, z izjemo Batmana.

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x