George Miller je v letu 2015 širnemu svetu dostavil enega vizualno zagotovo najbolj dovršenih izdelkov, ki prav veliko ne zaostaja tudi na drugih področjih – Pobesneli Max: Cesta besa. Glede na to bi lahko rekli, da si je imenovanje za predsednika komisije 69. filmskega festivala v Cannesu zaslužil z lahkoto. 70-letni Miller je ob novici izrecno poudaril, v kakšno veselje in čast mu je, da so mu podelili ta položaj in bo tako lahko v družbi najboljših režiserjev iz celotnega sveta razkrival letošnje nagrajence enega najprestižnejših svetovnih filmskih festivalov.

George Miller Tom Hardy Mad Max Fury Road Pobesneli Max Cesta besa

George Miller in Tom Hardy na snemanju Pobesnelega Maxa: Cesta besa.

Miller se lahko v svoji dolgoletni, zelo plodni režiserski karieri pohvali z marsikaterim presežkom. Prste je imel, poleg franšize Pobesneli Max, vmes pri obeh družinskih uspešnicah o pujsku Babu, prav tako ima zasluge pri obeh animiranih pingvinsko plesnih spektaklih Vesele nogice. Svoje veščine je brusil tudi na več TV serijah.

Do zdaj je enkrat že osvojil oskarja, in sicer leta 2007 z risanko Vesele nogice, ki je nagrado prejela za najboljši animirani film. Prejel je že nekaj oskarjevskih nominacij, največ pa mu jih je do zdaj prinesel ravno lanski Pobesneli Max: Cesta besa. Kar na desetih področjih je film komisiji ugajal, med drugim tudi na področju, ki je njemu najbolj pomembno, saj je prejel nominacijo za najboljšega režiserja.

Za prihodnost je Miller že napovedal, da naslednji projekt zagotovo ne bo tako odmeven, nikakor pa ne zanika možnosti, da bi kdaj v prihodnosti še nadaljeval svoje delo v postapokaliptičnem svetu Pobesnelega Maxa. Ta mu je že v začetku kariere prinesel preboj med zelo uspešne režiserje, prav tako pa mu na malce starejša leta odpira vrata do raznoraznih časti, kot bo ravno predsedovanje komisiji na 69. filmskem festivalu v Cannesu, ki se bo odvijal med 11. in 22. majem letos.

Geogre Miller Cannes Happy Feet Vesele nogce

George Miller z liki iz animiranega filma Vesele nogice v ozadju.

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x