Skoraj vsak filmofil je že slišal za katastrofo, ki sliši na ime Soba oz. The Room, kot je originalni naslov filma. The Room je v filmskem svetu definicija filma, ki je tako slab, da je že dober. Nekateri ga častijo kot (nenamerno) klasiko med komedijami, medtem ko drugi pravijo, da gre za najslabši film vseh časov. Ob vseh teh podatkih je fascinantno, da naj bi film stal okoli 6 milijonov dolarjev. Za primerjavo: odličen film Klub zdravja Dallas (Dallas Buyers Club), ki je prinesel Matthewu McCounagheyu in Jaredu Letu oskarja, je stal milijon manj.

The Room je spisal ter režiral Tommy Wiseau in v filmu je imel tudi glavno vlogo. Ob njem je v eni od pomembnejših vlog,  zaigral njegov prijatelj Greg Sestero, kateri je pred dvema letoma izdal knjigo z naslovom The Disaster Artist, kjer opisuje svoje nenavadno prijateljstvo z Wiseaujem in samo snovanje tega kultnega filma. Knjiga je pobrala kar nekaj literarnih nagrad in med drugim so jo opisali kot odličen miks med deli režiserja Eda Wooda, filmoma Ameriške prevare (American Hustle), Državljan Kane (Citizen Kane) in ščepcem Monty Pythona ter da bi lahko bila osnova za odlično filmsko adaptacijo. Te adaptacije z veliko potenciala se bo lotil igralec James Franco (Ubijalski intervju, 127 ur), ki bo upodobil čudaškega Wiseauja in bo film tudi režiral. Za vlogo omenjenega Sestera je izbral kar svojega mlajšega brata, ravno tako igralca, Dava Franca (Mojstri iluzij, 21 Jump Street), medtem ko lahko v igralski zasedbi tudi najdemo Josha Hutchersona (franšiza Igre lakote), Zaca Efrona (Sosedje) in kajpak tudi Setha Rogena (Steve Jobs, Ubijalski intervju). Tako bomo lahko videli kar nekaj ponovnih snidenj saj so mlajši Franco, Rogen in Efron lani igrali v komediji Sosedje, medtem ko pa sta Franco in Rogen že dlje časa ustaljen komični par, ki pa ima svoje vzpone in padce.

James Franco se je sicer že velikokrat lotil režije filma, toda zaenkrat še brez kakšnih večjih uspehov. Za tokratni podvig se je odločil prirediti kar “privatno zabavo” z vsemi svojimi najbližjimi kolegi in sodelavci. Zelo dvomljiva je tudi podobnost z resničnimi osebami, saj sta oba brata Franco, enostavno prelepa za upodobitev teh oseb. Film ima napovedan izid za prihodnje leto in res zanimivo bo videti ali bo to nova eksibicija dvojca Franco-Rogen, morda prvi zares uspešni režiserski poskus Franca ali pa kolosalna polomija v slogu The Rooma samega.

Franco in Rogen sta nazadnje sodelovala v kontroverznem Ubijalskem intervjuju

Franco in Rogen sta nazadnje sodelovala v kontroverznem Ubijalskem intervjuju

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x