Včeraj je odjeknila novica, da bomo dobili še peti del pustolovščine enega najznamenitejših filmskih likov, Indiane Jonesa. Klobuk najslavnejšega arheologa na svetu si bo zopet nadel legendarni Harrison Ford, medtem ko bodo vajeti režije zopet prepuščene velikemu Stevenu Spielbergu.

Novico je uradno oznanil studio Disney, ki je lastnik franšize vse od nakupa Lucasfilma. K projektu je pristopila tudi redna producentka Lucasfilma, Kathleen Kennedy, med imeni pa ni mogoče najti Georga Lucasa, ki je v preteklih štirih filmih sodeloval kot soscenarist. Nazadnje smo priljubljenega Indyja videli leta 2008 v, med oboževalci nadvse nepriljubljenem, Kraljestvu kristalne lobanje. Ob tem se poraja vprašanje, če se želi dvojec Ford-Spielberg oddolžiti oboževalcem in zaključiti serijo filmov v velikem slogu. Pričakovano (vsaj zaenkrat) v povezavi s filmom ni imena Shia LaBeouf, ki je bil, pred zdaj že skorajda desetletjem, mišljen kot naslednik Harrisona Forda, a se je sedaj igralec, tudi malce zlomljen od pritiska javnosti, posvetil zelo neobičajnim projektom.

Izid je napovedan za 19. julij 2019 in takrat bo zvezdnik filmov Vojna zvezd in Begunec štel že zavidljivih 77 let, tako da bo izredno zanimivo, kako se bo Spielberg s svojimi scenaristi lotil snemanja in številnih akcijskih prizorov, ki so zaščitni znak filmov. Zadnji izmed njih je kljub svojim pomanjkljivostim solidno zaključil zgodbo glavnega lika in zanimivo bo videti, kako se bodo ustvarjalci izvili iz tega. Sprva so krožile govorice, da naj bi naredili nekakšen ponovni zagon franšize z novim igralcem v glavni vlogi, toda povratek Forda je te teorije ovrgel. Še vedno se zna zgoditi, da bo se bo ta podobno kot pri Sila se prebuja pomaknil na stranski tir in vodenje zgodbe prepustil mlajšemu junaku. Mnogi v tej vlogi vidijo zvezdnika Varuhov galaksije in Jurskega sveta, Chrisa Pratta. Seveda nas do filma loči še veliko časa in zanimivo bo videti, v katero smer se bosta tokrat podala Ford in Spielberg. Samo da se ne bomo zopet srečali z vesoljci. Pardon, meddimenzionalnimi bitji.

Steven Spielberg in Harrison Ford na snemanjem zadnjega Indiane Jonesa

Steven Spielberg in Harrison Ford med snemanjem zadnjega Indiane Jonesa.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x